El Firaesport de Girona preveu rebre uns 10.000 visitants

Fira de Girona organitza la 1a edició de Firaesport, la primera mostra professional de Catalunya dedicada íntegrament a l'esport. La fira se celebrarà del 5 al 7 de juny i inclourà taules rodones, xerrades, competicions, exhibicions i una àmplia zona comercial.

ACN / Redacció
26 de maig del 2009

La mostra es crea amb la voluntat de convertir-se en un gran parc esportiu, tant per a professionals com des del punt de vista social. Fira de Girona espera rebre uns 10.000 visitants. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, ha destacat que Firaesport neix 'després de comprovar que a Catalunya no hi ha cap fira dedicada a l'esport des del punt de vista professional'.

La mostra comptarà amb una àmplia zona comercial, amb uns 60 expositors que presentaran les últimes novetats tant en material esportiu i per a instal·lacions com en medicina esportiva, salut o turisme esportiu. També hi seran representades la majoria de les federacions esportives catalanes, la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC), la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat i la Diputació de Girona.

Albar ha remarcat que la nova mostra 'vol complir una doble vessant, professional i social'. La directora de Fira de Girona ha explicat que Firaesport vol ser una 'plataforma comercial de l'esport' per a gestors d'instal·lacions esportives, tant públics com privats, directius d'hotels, clubs... per mostrar-los les novetats del sector tant pel que fa a material esportiu com per a equipament per a instal·lacions o turisme esportiu.

Des d'un punt de vista social, la fira pretén convertir-se en un espai de trobada per conèixer tot tipus d'esports i ¡perquè el visitant s'animi a practicar qualsevol modalitat esportiva', segons ha destacat Anna Albar. Per aquest motiu, durant tot el cap de setmana hi haurà exhibicions de diferents esports a les pistes que s'han instal·lat tant a l'interior del Palau Firal com a l'exterior.

Entre altres, hi haurà la trobada provincial d'escoles de bàsquet, organitzat per la Federació Catalana de Basquetbol, i la trobada HandboliCat, organitzada per la Federació Catalana d'Handbol. També es faran exhibicions de gimnàstica rítmica, halterofília, escacs, atletisme o voleibol i hi haurà circuits de motociclisme, atletisme, ciclisme o patinatge. A més, s'han organitzat caminades per les ribes del Ter, per combinar l'activitat física i l'observació de la natura.

Com a activitats paral·leles, se celebraran diverses xerrades de qüestions vinculades a l'esport i la salut com, per exemple, la mort sobtada, la fisioteràpia o els beneficis de l'esport a la salut. La Diputació de Girona ha organitzat també per al divendres 5 de juny una jornada d'esports sobre 'Gestió i manteniment d'instal·lacions esportives', dirigida a alcaldes, regidors i tècnics d'esports i responsables de clubs esportius, que es farà a l'Auditori-Palau de Congressos de Girona.

Les previsions apunten que, en aquesta primera edició, Firaesport podria rebre uns 10.000 visitants. La mostra comptarà amb un espai de prop de 18.000 m2 i obrirà de les 10 del matí a les 8 del vespre. L'entrada a la fira és gratuïta.

Firaesport està organitzada per Fira de Girona i la Secretaria General de l'Esport i compta amb la col·laboració de la Diputació, l'Ajuntament de Girona, la UFEC i el Consell Esportiu del Gironès.