Els treballadors d'Aconda tallen la C-66 a Flaçà

ACN / Redacció
16 de maig del 2009

Després de la retirada de l'empresa belga Intermills, l'esperança passa per l'oferta 'd'última hora' d'una altra empresa, segons sembla de capital espanyol, per comprar la factoria i salvar els llocs de treball. 'Encara no sabem el nom de l'inversor però es tracta de l'única sortida que veiem i apostarem al màxim perquè aquesta vegada tot tiri endavant', ha assenyalat el president del comitè d'empresa, Joan Brugué.

'A finals de maig, a tot estirar a primers de juny se sabrà si Aconda Paper tanca per sempre', ha puntualitzat Brugué, que confia amb la reunió d'aquest proper dilluns per esbrinar les intencions d'aquest nou inversor. 'De moment, encara estem a les beceroles però farem tot el que sigui possible perquè aquesta vegada fructifiqui', ha insistit el president del comitè d'empresa. 'Si es un projecte amb cara i ulls, exigirem als administradors concursals i a l'administració ens ajudin', ha puntualitzat Brugué, que assegura que els 240 treballadors de l'empresa es mereixen continuar tenint feina.

'Més que mai ens hem de mantenir units fins al final perquè l'únic que volem es treballar i trobar a una sortida a la nostra problemàtica', ha afirmat el president del comitè d'empresa d'Aconda Paper. 'Soc una persona optimista, tot i que aquests últims mesos m'han cansat i desenganyat molt, però crec que si hi ha justicia ens en sortirem', ha finalitzat Brugué. La concentració, que ha sortit de les portes d'Aconda Paper, s'ha dissolt sense incidents després de tallar durant mitja hora la C-66 en ambdós sentits provocant retencions de fins a quatre quilòmetres en direcció Palamós i de dos quilometres en direcció Girona.