Cinegètica tanca les portes fregant els 10.000 visitants

ACN / Redacció
11 de maig del 2009

'Enguany no arribarem a les 10.000 persones, unes 2.500 menys que l'any 2008. S'ha notat la competència de Temps de Flors, la Fòrmula 1 i el Barça', ha comentat la directora de Fira de Girona, Anna Albar, que també ha assenyalat que l'actual crisi econòmica tampoc ha ajudat a fer augmentar el nombre de visitants a una mostra que ha comptat amb la presència de 74 expositors amb les últimes novetats del món de la caça i la pesca i ha ofert una àmplia exhibició de gossos de caça i batuda.

'Era el que el públic havia demanat més. L'any passat hi havia 102 gossos i aquest any hem passat dels 200 gossos de pura raça caçadora', ha continuat Albar, que ha assenyalat que el públic d'aquesta 5a edició de Cinegètica ha estat majoritàriament de comarques gironines. 'En edicions anteriors hi havia hagut força autobusos de caçadors de Barcelona, Lleida i Tarragona. En canvi, aquest any el visitant ha estat més local', ha puntualitzat la directora de Fira de Girona, que creu que la crisi ha deixat a casa molts aficionats a la caça i la pesca. 'La gent ja no vol gastar gaire i venir a la fira era temptar una mica la sort', ha ironitzat Albar.

'Sigui quin sigui el motiu, és veritat que no s'ha venut tant', ha insistit la directora de Fira de Girona, que, no obstant, ha comentat que els expositors –armeries, municions, òptiques, roba i equipaments, marroquineria i pelleteria, veterinaris, taxidermistes, remolcs, agències de viatges i un llarg etcètera– ja estaven sobre avís i que les seves expectatives eren baixes. De cara a la propera edició, des de Fira de Girona ja s'ha pensat amb un canvi de dates per evitar coincidir amb altres esdeveniments importants a la ciutat. 'Encara hem de mirar la millor combinació, parlar amb els expositors i acabarem de decidir', ha finalitzat Albar.