Salt demana ajuda per pagar la nova comissaria de la Policia

ACN / Redacció
08 de maig del 2009

El pressupost d'aquest any de Salt inclou una partida d'un milió d'euros per a aquesta obra però en falten dos més. Pineda ha explicat que la construcció d'infraestructures en seguretat és una de les prioritats del municipi i que cal construir la nova comissaria per posar en valor el paper de la policia a Salt. L'alcaldessa tampoc ha dubtat en recordar als diputats del seu mateix partit que Salt vol tenir una comissaria dels Mossos d'Esquadra.

Aquesta és només una de les demandes que l'alcaldessa de Salt ha fet als socialistes gironins Àlex Sáez, Josep Antoni Donaire i Pepa Celaya durant la reunió per analitzar l'actualitat del municipi. Pineda també ha posat sobre la taula les necessitats en infraestructures educatives i ha detallat que a la població hi ha tres escoles en barracons. A més, ha recordat que l'Ajuntament posa dos terrenys a disposició del Departament d'Educació perquè es puguin construir escoles 'quan abans millor'.

Pineda ha explicat que estan en contacte amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) per buscar la manera 'd'allargar' el Pla de Barris. Enguany estan en any de pròrroga però Pineda lamenta que 'no és temps suficient' per reestructurar tot el sector. Per aquest motiu, segurament faran un contracte programa que durarà entre dos i quatre anys com a 'seguiment' de les actuacions del Pla de Barris.

D'altra banda, els quatre polítics han analitzat les inversions que ha rebut Salt i com s'han materialitzat. En aquest sentit, Pineda ha explicat que tres de les obres del Fons Estatal d'Inversió Local ja estan executades. En total se n'hi faran una vintena que suposarà crear 158 nous llocs de treball.