El Pati Cultural programa deu concerts pel Temps de flors

Redacció
08 de maig del 2009


L’oferta artística del Pati ens proposa un passeig per la Mediterrània, originals evocacions de la música popular del nostre país i diferents homenatges al jazz, als clàssics i als músics gironins més coneguts.

El vicepresident i diputat de Cultura, Roger Zamorano, ha explicat que aquests espectacles estan pensats com una plataforma de difusió dels artistes gironins, tot aprofitant el marc que representa Girona Temps de Flors.

Girona, 8 de maig de 2009

La Diputació de Girona ha organitzat el Pati Cultural 2009 que, un any més, obre les seves portes amb ganes de sorprendre i d’oferir una bona programació musical a tots aquells espectadors que vulguin dedicar temps a la música durant la setmana de les flors a Girona.

El Pati Cultural 2009 comença aquest dissabte 9 i es clausurarà el diumenge 17, nou dies durant els quals s’han programat fins a deu concerts, tots ells gratuïts, “pensats especialment per a fer passar una bona estona a tots els públics i reafirmar el paper de la cultura com a aglutinadora social”, ha explicat el vicepresident i diputat de Cultura, Roger Zamorano.

L’oferta artística d’enguany proposa als espectadors un passeig per la Mediterrània, originals evocacions de la música popular del nostre país i diferents homenatges al jazz, als clàssics i als músics gironins més coneguts.

Activitats complementàries

A banda de la programació diària que ofereix el Pati Cultural, enguany la Diputació de Girona també ha organitzat una activitat complementària i un homenatge especial a un dels personatges claus de la literatura catalana contemporània.

Exposició Josep Mundet, l’expressió esculpida, al Claustre de la Diputació. Durant els dies del Pati Cultural, el Claustre de la Diputació de Girona acollirà l’exposició “Josep Mundet, l’expressió esculpida”. Es tracta d’una mostra escultòrica, produïda per Can Quintana Museu de la Mediterrània, que vol ser un homenatge a la figura i a l’obra de l’escultor de Torroella de Montgrí, Josep Mundet i Tarrés.

Acte d’homenatge a Montserrat Abelló. El dilluns 11 de maig, el concert del Pati Cultural tindrà com a objectiu retre un Homenatge a la poetessa i dramaturga Montserrat Abelló.

L’autora, vinculada a la vila baixempordanesa de Pals, destaca no només per la seva obra poètica, sinó també per les seves traduccions a l’anglès de textos de Salvador Espriu i de Mercè Rodoreda, entre d’altres, contribuint, així, a la difusió de la literatura catalana a l’estranger, tasca per la qual va rebre la Creu de Sant Jordi l’any 1998. L’any 2008 també va rebre el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i el Premi Nacional de Cultura per la seva trajectòria professional i artística.

Programació

El Pati Cultural s’inaugurarà el dissabte 9 de maig amb Els Groullers: Entretoc, un espectacle especial que el grup oferirà per Temps de flors basat en la tradició musical dels Països Catalans i que parteix del món de l’animació i de la música al carrer.

El diumenge 10, Jordi Molina i La Cobla dels Sons Essencials ens aproparan a la música popular catalana i mediterrània mitjançant la fusió d’aquesta amb la música clàssica.

El dilluns 11, la cantant Mirna Vilasís realitzarà un homenatge a la poetessa Montserrat Abelló mitjançant la presentació del seu últim treball, que parteix de la tradició musical de la Mediterrània que combina amb les paraules de poetes catalans com Maria Mercè Marçal, Montserrat Abelló, Miquel Martí Pol o Joan Salvat-Papasseit.

El dimarts 12, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, que enguany celebra el 20è aniversari de la seva fundació, ha programat un repertori per a l’ocasió.

El dimecres 13 de maig, Rocío Romero presenta un passeig per les cançons de la compositora Cándida Pérez (1893-1898), creadora dels cuplets més significatius de la primera meitat del segle XX. Rocío Romero ha realitzat un treball de recerca de l’obra d’aquesta compositora olotina.

El dijous 14 de maig, el quartet de saxos GironSax presentarà el seu darrer disc, Nummulit.

El divendres 15 de maig, l’Orquestra de Girona presentarà un itinerari musical i narratiu amb textos de Joan Maragall, Marià Manent i d’Agustí Bartra, que parteix de Vistes al mar, una de les obres més brillants d’Eduard Toldrà.

El dissabte 16 de maig, Les Síxters de Banyoles, un sextet vocal femení especialitzat en música “a capella”, oferirà una proposta divertida, original i innovadora, a través d’un excel·lent treball de les veus.

El Pati Cultural es tancarà diumenge 17 de maig amb dues actuacions: una a les 12 del migdia, amb un concert a càrrec de la Banda del Conservatori de la Diputació de Girona, i l’altra a les 19.00 h quan Joan Reig, bateria d’Els Pets, presentarà el seu nou projecte titulat Refugi.

Amb el Pati Cultural, la Diputació de Girona dóna una nova embranzida a la música gironina tot plantejant-la com una oferta variada, renovadora i actual. Roger Zamorano, vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació destaca el caràcter del Pati Cultural i el presenta com “una excel·lent plataforma de projecció de les propostes dels músics gironins”.