Els millors baristes gironins, a Fornells

per Redacció, 8 de maig de 2009 a les 18:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Durant tot el matí, de 10.00 a 14.00 hores, els millors professionals en l’Art de l’espresso faran gala del domini de la matèria amb 4 tipus de preparacions: 4 cafès espresso, 4 cappuccinos i 4 begudes d’especialitat, la base de qual ha de ser cafè, sense alcohol.  L’Art de l’espresso és el nom de la disciplina amb la qual els especialistes del cafè i altres professionals de l’alta gastronomia identifiquen la transformació de l’aroma del cafè en una beguda servida en la tassa adient i que de manera incipient, comença a tenir, com el vi, el reconeixement que li pertoca, centrant la seva importància en la beguda, i com aquesta s’elabora, i no tant en el producte i el seu origen.

Els millors professionals que competiran en la VI edició del Concurs del Barista, que va tenir com a preludi la jornada tècnica i específica en el Fòrum Gastronòmic celebrat a Girona el passat mes de febrer, seran Diana Alejandra, barista de l’Angelus; Redouan el Badri, especialista de l’Hotel Carlemany; Laura Quintana, una de les millors baristes de la seva promoció de l’Escola d’Hostaleria de Girona i Lucía Rodríguez, de la Cafeteria La Uni de Barcelona. El jurat responsable d’avaluar les preparacions estarà integrat per Joan Sayeras, barista del Cafè el Cacau de la Rambla de Cassà de la Selva (Gironès) i guanyador de les dues últimes edicions del concurs i semifinalista del concurs nacional; Raül Montfort, enginyer agroalimentari; els sommeliers Diego González y Anna Vicens; Darko Tckalcevic, vencedor del concurs 2006 “Millor Barista de l’Any” i finalista del concurs del Mediterrani i Marc Sañas, representant de la firma Compak. Actuarà com a coordinador David Molas, president del Club del Barista, una organització amb més de 150 associats a Girona i comarques. El Club del Barista promou el reconeixement professional de l’especialista del Mètode Espresso i és una comunitat barista caracteritzada per ser jove, urbana, amb un profund coneixement del producte i de la seva transformació.  Totes les preparacions seran obligatòries i els tres finalistes passaran al concurs nacional.

 

Participació