Presentat el cartell del Festival Jardins de Cap Roig

Enguany comptarà amb Leonard Cohen, com ja es va anunciar f aunes setmanes, a més de Jamie Cullum, Anastacia i Julio Iglesias actuaran.

ACN / Redacció
07 de maig del 2009

Com ja es va anunciar fa unes setmanes, Leonard Cohen serà una de les actuacions més esperades d'aquest estiu al Festival Jardins de Cap Roig, a Calella de Palafrugell (Baix Empordà). El cantautor canadenc clourà el festival el 15 d'agost, després de set setmanes de concerts que començaran el 5 de juliol amb Miguel Bosé. Entremig, hi haurà les actuacions d'un dels referents del jazz modern, Jamie Culllum; de la cantant de pop ballable Anastacia; d'una reconeguda veu del folk americà, James Taylor; dels pares de l'exitòs 'Red red wine', UB40; d'un habitual del festival, el tenor Josep Carreras, i de Julio Iglesias, que després de l'èxit de l'edició passada torna a fer doblet.



El president de Caixa Girona, Arcadi Calzada, i el director artístic del festival Jardins de Cap Roig, Martín Pérez, han presentat aquest dijous a Barcelona el cartell d'un dels festivals d'estiu més concorreguts de les comarques gironines, que se celebra en l'entorn natural del Cap Roig, i l'any passat va assolir el 97% d'ocupació.

Amb una programació reconegudament eclèctica, pensada per atraure a tot tipus de públic i omplir aquest paratge natural cada vespre amb 2.000 persones, aquesta edició destaca la presència d'un objectiu de feia temps dels programadors, Leonard Cohen, que també actuarà el 21 de setembre al Palau Sant Jordi de Barcelona. Per a Martín Pérez, aquesta serà una 'actuació històrica'.

Una altra actuació destacada per als programadors serà Julio Iglesias, que l'any passat va entusiasmar el públic en els dos recitals que va oferir, tot i els dubtes que van reconèixer els organitzadors en programar-lo. A causa d'aquest èxit, les entrades per veure'l es van acabar en menys d'una hora, i per la seva voluntat de tornar a Cap Roig, el cantant llatí farà doblet altra vegada al festival.

Fidels a un programa eclèctic, que justifiquen per la dificultat de pensar en una línia programàtica per a 40.000 persones, que són les que passen durant mes i mig pel festival, Arcadi Calzada i Martín Pérez també s'han decidit per portar a un innovador músic del jazz, Jamie Cullum, que fa dos anys va entusiasmar al Festival Grec de Barcelona.

El cartell d'artistes també inclou Miguel Bosé, que obrirà el festival amb la seva gira 'Papitour'; el cantautor nord-americà Michael Bolton, els britànics UB40; el veterà Raphael, que està celebrant els seus cinquanta anys als escenaris; el cantant de folk James Taylor; la ballarina Sara Baras; el cantautor Paco Ibáñez, que interpretarà les seves populars adaptacions de poetes espanyols; o el gaiter Carlos Nuñez.

Com a novetat d'aquest anys i per desig exprés de la organització de cedir espai a la música del país, s'han programat un bon nombre d'artistes catalans. A banda de l'habitual Josep Carreras i de figures històriques com ara Raimon, Marina Rossell o La locomotora negra, també pujaran a l'escenari els joves Mazoni i Bikimel.

A banda del reclam que pugui representar cada artista, Arcadi Calzada s'ha mostrat convençut que Cap Roig és molt més que un festival, que atrau a la gent per les seves característiques, que ofereixen la possibilitat de gaudir del lloc abans del concert, durant i després, quan molta gent es retroba amb amics i coneguts, segons explicava.

De fet, també ha insistit, igual que Martín Pérez, que una de les claus de l'èxit és la varietat del cartell, que dóna cabuda a la dansa, les músiques del món, l'òpera, el jazz, la música clàssica, el folk o el pop. El festival té un pressupost inferior al de l'any passat, de 3,2 milions d'euros, quan el 2008 va ser de 4,1 milions d'euros, però el mateix nombre d'artistes.

Arcadi Calzada ho ha justificat per la conjuntura econòmica, que permet ajustar molt més els preus dels proveïdors. Per posar un exemple, ha explicat que el cost dels generadors de llum s'ha reduït gairebé a la meitat, com el caixet de Julio Iglesias, que aquesta vegada cobrarà 100.000 euros menys que fa un any, sobretot per la programació d'entrada de dues nits.

Després d'aconseguir dues de les actuacions més desitjades, les de Bob Dylan i Leonard Cohen, els propers objectius d'Arcadi Calzada, que no sap encara en quina situació quedarà la seva participació al festival després que abandoni la presidència de Caixa Girona, però amb tota probabilitat hi seguirà vinculat, són Tom Jones i Eric Clapton.