Girona ampliarà la deixalleria de Mas Xirgu

Quan el cos de Bombers es traslladi a les noves dependències de Fornells de la Selva, es preveu utilitzar l'espai que fins ara ocupaven, d'uns 8.000m2.

ACN / Redacció
07 de maig del 2009

L'Ajuntament de Girona preveu ampliar les instal·lacions de l'actual deixalleria de Mas Xirgu als terrenys del Parc de Bombers, un cop el cos es traslladi a unes noves dependències a Fornells de la Selva (Gironès). El terreny que quedarà lliure és de 8.000 m² i el regidor de Medi Ambient, Enric Pardo, ja ha avançat que una part s'usarà per l'ampliació de la deixalleria per donar resposta a les necessitats de la ciutat 'en els pròxims deu o quinze anys'. Pardo ha dit que l'equip de govern s'haurà també de plantejar quins altres serveis s'ubicaran en aquests terrenys i ha apuntat que el dipòsit municipal de vehicles també pot ser una opció. Està previst que els Bombers es traslladin en dos anys.

De moment, l'ajuntament ja ha aprofitat uns 1.000 metres quadrats dels terrenys del Parc de Bombers de Girona per albergar el servei de selectiva, que estava situat a l'estació de mercaderies, una zona que ha quedat afectada per les obres del TGV. El consistori ha habilitat un espai per aparcar els 11 vehicles del servei i uns vestidors pels 25 treballadors de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, que té adjudicat el servei.

Aquest trasllat s'ha fet sota la condició que durarà un any i mig, moment en què també finalitzarà el contracte que l'empresa mixta Musersa té amb l'ajuntament per encarregar-se de la recollida de residus orgànic i de rebuig. 'Ho hem fet coincidir per tal que al juliol del 2010 finalitzin els dos contractes i això ens permeti reorganitzar el servei', ha apuntat Pardo. Amb el trasllat als terrenys del Parc de Bombers, els dos serveis es troben ara de costat.

Coincidint amb la posada en marxa d'aquest nou espai, el regidor ha avançat que l'equip de govern ja pensa com aprofitarà els 8.000 metres quadrats dels terrenys del Parc de Bombers, que tornaran a ser municipals un cop el cos es traslladi a Fornells de la Selva. Pardo ha apuntat que un espai anirà adjudicat a l'ampliació de la deixalleria però que la resta caldrà acordar què s'hi fa.