Inecsa de Cassà de la Selva presenta concurs de creditors

ACN / Redacció
06 de maig del 2009

El concurs arriba després que, el passat mes de febrer, la direcció entrés un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que plantejava una reducció del 40% de la jornada per als 87 treballadors de la fàbrica. Un cop presentada al Jutjat Mercantil la sol·licitud del concurs de creditors, ara correspondrà al jutge analitzar la documentació i decidir si la mesura tira endavant. Els representants sindicals es reuniran demà amb la direcció.

L'empresa Inecsa, fundada l'any 1968, es troba situada al peu de la carretera que uneix Girona amb Sant Feliu de Guíxols, a Cassà de la Selva. Disposa d'unes instal·lacions de 15.000 metres quadrats i es dedica a la fabricació de components per a il·luminació, fil de coure esmaltat i tub aïllant flexible.

Entre els productes que fabrica hi ha transformadors i equips l'alimentació per a làmpades. Els productes que surten de la fàbrica, que ocupa una extensió de 15.000 metres quadrats, són aptes per a il·luminació d'exteriors i interiors, i també de llocs públics.

Arran de la sotragada que ha patit el sector de la construcció amb la crisi econòmica, l'empresa va experimentar una davallada de comandes. Això va portar que, a principis d'aquest any, la direcció decidís presentar a Treball un ERO temporal que afectava la totalitat de la plantilla durant mig any.

L'expedient suposava que, a la pràctica, els treballadors deixarien de treballar una setmana al mes. Tot i aquesta mesura, però, l'empresa no ha pogut sanejar els números i ha decidit entrar al Jutjat Mercantil de Girona la sol·licitud de concurs de creditors (antiga suspensió de pagaments). La sol·licitud s'ha presentat davant la davallada de vendes i les dificultats per trobar finançament que pateix Inecsa.