El pas del Tour provocarà importants restriccions de trànsit

ACN / Redacció
04 de maig del 2009



La cursa sortirà el dia 9 de juliol de la Devesa, bordejarà el centre històric per l'avinguda Jaume I i saltarà a la zona de l'Eixample fins anar a la Creueta en direcció a Quart, on començarà la cursa cronometrada.

El Tour de França, en la seva etapa entre Girona i Barcelona, sortirà de la Devesa, prop del rellotge. D'allà, passarà per davant dels Jutjats per anar a buscar l'avinguda Jaume I, girant a l'esquerra per l'avinguda Sant Francesc i Plaça Catalunya per passar paral·lela al riu. D'allà, anirà en direcció a la zona de l'Eixample pel carrer Ultònia, el carrer Migdia, carrer la Creu, plaça dels Països Catalans i el final del carrer Emili Grahit per anar en direcció a la Creueta i Quart. Tot aquest recorregut és de cursa neutralitzada, o sigui, que no és cronometrada i la competició s'iniciarà a Quart. Està previst que arribin a Girona, amb motiu de la cursa, 4.500 persones i 2.000 vehicles.

L'hora prevista de sortida de la cursa és a les dotze del migdia però des de dues hores abans hi haurà la desfilada dels cotxes comercials i més de 20 quilòmetres de caravana publicitària, integrada per uns 200 vehicles que oferiran 45 minuts d'espectacles i regals. Per ambientar la ciutat en aquell dia, l'ajuntament compta amb l'actuació castellera dels Marrecs de Salt i una passejada de gegants i capgrossos a càrrec de la Fal·lera Gironina.

Activitats pre-Tour

L'Ajuntament de Girona vol començar a ambientar la ciutat des d'aquests dies i fins el 9 de juliol per tal que tots els ciutadans gaudeixin del pas de la cursa ciclista pels carrers de la ciutat. Per això, s'han organitzat diverses activitats amb caràcter previ. Aquest mateix dilluns l'equip Garmin, que té entre les seves files a Christian Van de Velde (quart classificat al Tour 2008) han fet un petit recorregut per la ciutat, sortint des del punt on està prevista la sortida el dia 9 de juliol.

El proper dissabte 9 de maig l'ajuntament farà una recepció a ciclistes en actiu i també retirats que tenen alguna relació professional o personals amb les comarques gironines; també s'ha organitzat un concurs de dibuix, un 'bici-parc' al pavelló de Fontajau el dia 30 de maig pensat pels més petits, classes magistrals 'd'spinning' i diverses curses ciclistes prèvies.

Es tracta de les anomenades Challenger Girona-Gavarres que organitzen conjuntament els ajuntaments de Girona i Sant Martí Vell i que són puntuables per la Copa Catalana. Es faran els dies 4 de juliol entre Sant Martí Vell i el Santuari dels Àngels i el diumenge 5 de juliol n'hi ha prevista una altra amb un circuit urbà per la ciutat de Girona. El 19 de maig també tindrà sortida des de Girona, des del pavelló de Fontajau, una etapa de la Volta Ciclista a Catalunya.

Altres activitats per donar ambient a la ciutat les protagonitzaran els botiguers, que adornaran els seus aparadors amb els colors groc i negre (els colors del Tour) i el mateix faran els restauradors, que faran del groc el color predominant dels plats durant els dies previs a la cursa. Els museus oferiran descomptes i obriran el dia 8 de juliol fins les deu de la nit i també les Carpes de la Devesa programaran activitats la nit prèvia a la sortida del Tour 

Arxius adjunts

» Àudio 1:
L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, explica l'itinerari de la cursa. (44 segons)

» Àudio 2:
Pagans avança que hi haurà moltes restriccions de trànsit (43 segons)

» Document PDF: 
Mapa que detalla l'itinerari del Tour a la ciutat