ERC aposta pel tramvia

ERC ha presentat un plec d'al·legacions al Pla Director del sistema urbà de Girona on reclama tres objectius principals: defensar el principi d'autonomia municipal, protegir l'Anella Verda i reforçar la mobilitat, apostant pel tramvia.

ACN / Redacció
04 de maig del 2009

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha presentat un plec d'al·legacions al Pla Director Urbanístic (PDU) del sistema urbà de Girona. La presidenta d'Esquerra de la Comarcal del Gironès, Laia Cañigueral, ha explicat que les al·legacions van en la línia de reclamar tres objectius principals: defensar el principi d'autonomia municipal, protegir els espais verds –l'Anella Verda- i reforçar la mobilitat d'est a oest. ERC ha criticat la 'falta de comunicació' entre la comissió redactora del PDU i els municipis afectats i lamenta que no s'hagin destinat esforços per arribar a un 'consens previ'. 'Hi ha punts que vulneren l'autonomia municipal', ha afirmat Cañigueral.



El conseller d'Esquerra, Joaquim Cufí, ha valorat positivament la protecció dels espais verds però ha lamentat que no promogui i reforci l'Anella Verda com a projecte supramunicipal. Segons Cufí el PDU ha de crear un 'espai tampó' de lleure i passeig i ha de permetre la permeabilització d'aquest corredor natural. 'Creiem que l'Anella Verda s'ha d'ampliar i ha de permetre la connexió entre les Gavarres amb la zona del volcà la Crosa'.

En aspectes mediambientals, els nacionalistes també troben a faltar la definició de les infraestructures de sanejament, energia i tractament de residus.

La vicepresidenta del Consell Comarcal del Gironès, Cristina Alsina, ha explicat que el PDU hauria de concretar el projecte de tramvia. Alsina creu que és el moment d'apostar pel tramvia realitzant una proposta concreta de connexió nord-sud a través de l'eix cívic i connectada a una línia transversal que uneixi Salt, la universitat i el Parc Científic i Tecnològic.

'La proposta de tramvia crearia una creu en superfície, que es creuaria amb el metro comarcal a l'alçada de la Plaça Europa', ha afirmat Alsina.