El Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Girona s'acull al Servei d'Orientació Pimestic

Redacci
17 de novembre del 2008
 
Aquest servei s’adreça a gabinets de professionals, a empreses petites i microempreses de Catalunya que estiguin interessades en aprofitar les tecnologies d’informació i comunicació (TIC) per millorar la competitivitat del seu negoci.
 
El servei TIC que s’ofereix s’adequa a les necessitats en cada cas, sigui quin sigui el seu nivell actual d’utilització de les TIC, ja que pot ser d’orientació bàsica, en cas de que l’empresa es vulgui iniciar en l’aprofitament de les noves tecnologies per al seu negoci, o bé d’orientació avançada, en cas de que l’empresa ja tingui les noves tecnologies incorporades al seu negoci però vulgui progressar en el seu grau d’aprofitament.
 
El servei d’orientació Pimestic està subvencionat per la Generalitat de Catalunya en un 75% si es tracta d’orientació bàsica, ja que del cost  de 400 € l’empresa en paga 100 € i la Generalitat en paga 300€. En cas d’orientació avançada la subvenció de la Generalitat és del 50% ja que el cost total de 1000 € es reparteix a parts iguals entre l’empresa i la Generalitat, 500 € cadascun.
 
El desenvolupament del Pla Pimestic a les comarques gironines i el servei d’orientació Pimestic s’està realitzant en virtut d’un conveni que  la Cambra i AENTEG van signar amb el Departament de Governació i Administracions públiques i la Diputació de Girona amb l’objectiu de millorar de la competitivitat de les empreses catalanes mitjançant la introducció i utilització eficient de les TIC.
 
En virtut de l’esmentat conveni  la Cambra i AENTEG són agents coordinadors per les comarques gironines del Pla Pimestic a Catalunya, pla que es desenvolupa sota la supervisió i les directrius de l’oficina tècnica establerta per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques, seguint la metodologia del servei d’orientació PIMESTIC establerta en el protocol aprovat per la pròpia STSI i el ACC1Ó.
 
Les empreses interessades es poden informar amb detall a la web www.pimestic.cat i a la Cambra de Comerç de Girona.