Tres detinguts pels aldarulls que van deixar cinc policies ferits a Banyoles

Un dispositiu dels Mossos i la Policia Local ha permès arrestar els sospitosos i no es descarten més detencions

Una unitat dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu
Una unitat dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu | ACN / Jordi Pujolar
Nació
27 de març del 2024
Actualitzat el 11 d'abril a les 19:32h

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Banyoles han detingut tres persones més relacionades amb els aldarulls que hi va haver a la capital del Pla de l'Estany el passat dimarts 19 de març i que va deixar cinc policies ferits a pedrades. Dos dels arrestats són majors d'edat (18 i 21 anys) i el tercer és un menor que ha estat el primer dels detinguts, a les vuit del matí. L’operació continua oberta i no es descarten més detinguts.

Dels altres dos, el de 21 anys té antecedents i la policia l’ha capturat a dos quarts d’una del migdia, mentre que a l’altre se l’ha detingut a dos quarts d’onze del matí. Aquests tres arrestats formaven part del grup d’una seixantena de persones que protestava per la detenció de dos joves més i que van acabar ferint tres policies locals i dos mossos

En concret, tot es va desencadenar quan quatre agents de servei van descobrir, en un pàrquing soterrani de la plaça de la Pau, al barri de la Farga, sis plantes de marihuana, un ventilador i un focus. Els policies hi havien anat arran d'una denúncia per ocupació. Va ser llavors quan es van detenir dues persones per delicte d'atemptat contra els agentsde l'autoritat, que presumptament, haurien colpejat els agents. 

En resposta a aquestes actuacions, un grup de joves va dirigir-se cap a la comissaria amb la intenció de protestar-hi al davant. Finalment, van desistir, però van acabar per apedregar algun dels cotxes patrulla de la zona, que van acabar amb els cinc policies ferits, tots de caràcter lleu. Un cop estabilitzada la situació, van manifestar-se al carrer per demanar-ne la llibertat, sense provocar cap més incident.