Quatre artistes es disputen el premi Talent Gironí de l'Strenes

La iniciativa fa costat, des del 2018, el panorama musical jove de les comarques gironines

Els quatre artistes seleccionats, en la roda de premsa del premi Talent Gironí
Els quatre artistes seleccionats, en la roda de premsa del premi Talent Gironí | ACN
Nació
27 de març del 2024
Actualitzat a les 18:21h
El festival Strenes presenta, un any més, la secció Talent Gironí. Es tracta d'una iniciativa que fa costat a quatre propostes de joves artistes de les comarques gironines, a qui ofereixen una actuació i es disputen un premi. Enguany, els candidats seleccionats són Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls. La iniciativa, apadrinada per la Fundació Valvi, es va crear l'any 2018i, al llarg de la seva trajectòria, ha acollit els concerts de grups ara ja consolidats com La Ludwig Band, Sara Terraza o Carmen 113.

El format té dos vessants. D'una banda, en forma d'aparador –es programen les quatre propostes en el festival Strenes– i l'altra en forma de premi –es reconeix el grup o artista més destacat de l'edició de l’Strenes, amb el guardó Talent Gironí de l'edició. Per escollir-lo, es té en compte la proposta musical i com s'executa, la posada en escena, l'originalitat de la proposta, la qualitat musical i el possible recorregut que pugui tenir la proposta en el món de la música.

La banda del Baix Empordà Classe B actuarà en un concert el 6 d'abril a la Mirona de Salt on presentaran les cançons del seu primer EP 'Fa de mal dir'. El mateix dia, a la Plaça Independència, actuarà la cantant gironina Juls. Fortu ho farà el 13 d'abril també a la Mirona, Jost Jou el 20 d'abril a l'Estació Espai Jove de Girona.