1 de 10

Nadal irromp a la campanya d'ERC a Girona: «Altres prediquen el canvi, però no són capaços de fer-ho»

El conseller, que va ser alcalde del PSC i va liderar el partit durant anys, retreu als socialistes el lema de la campanya

El conseller i exalcalde de Girona, Quim Nadal, al míting d'ERC d'aquest diumenge | ACN
per Nació, Barcelona | 21 de maig de 2023 a les 17:57 |


El conseller de Recerca i Universitat, Joaquim Nadal, ha participat aquest diumenge al matí en l'acte de campanya per les municipals d'ERC a Girona. Ho ha fet al costat del president d'ERC, Oriol Junqueras, per demanar el vot dels gironins i gironines per aquesta formació: "Girona necessita el canvi que d'altres prediquen, però probablement no són capaços de fer".


Aquesta ha estat la seva gran aparició en un acte d'ERC des que va tornar a primera línia de política, ja allunyat del PSC i sent conseller en el Govern de Pere Aragonès. Durant el míting, ha obviat fer gaires referències al PSC tret de retreure'ls l'eslògan de la campanya que diu "Tu, que estimes Girona, pensa en mi".

"Tots els gironins s'estimen Girona i alguns d'això n'han fet un eslògan propi, quan no hi ha cap formació política que pugui dir que s'estima més la ciutat que el del costat", ha dit. La resta del discurs l'ha centrat a explicar anècdotes de la ciutat.


Nadal es va convertir en el primer alcalde gironí de la democràcia el 1979 i va exercir el càrrec fins al 2002, liderant el partit socialista a la ciutat. El 2003 es va convertir en conseller de Política Territorial i Obres Públiques en el govern de Pasqual Maragall i entre el 2010 i el 2014 va liderar el PSC. El 2015, després de 35 anys al partit, va abandonar la formació quan la liderava Miquel Iceta.

 

Participació