1 de 10
Sequera

La llista dels municipis gironins en situació d'excepcionalitat per sequera

Les restriccions més severes per la manca de pluges afectaven fins ara 224 pobles i ciutats del país, però s'han ampliat a 495 davant el delicat escenari actual

Imatge que deixa la sequera al Moll de Corçà, a Àger | Ignasi Gómez / ACN
per Nació, Barcelona | 2 de maig de 2023 a les 17:07 |
La sequera no fa més que agreujar-se i el Govern ha actuat. L'executiu ha acordat ampliar la situació d'excepcionalitat per sequera que fins ara s'aplicava a 224 municipis, estenent-la fins a un total de 495 pobles i ciutats del país. "No és només un problema de manca de pluges, sinó també d'altes temperatures", diu la Generalitat, que ha facilitat la llista completa de tots els territoris afectats.

Els 495 municipis en excepcionalitat per sequera by Naciodigital on Scribd


 

Mesures de l'excepcionalitat per sequera

 Es prohibeixen determinats usos en les activitats urbanes.

 Reducció de la dotació de reg agrícola en un 40% o la substitució de part dels cabals destinats a reg agrícola per aigües regenerades.
 Intensificació de la reducció del consum d'aigua industrial i optimització dels processos.

 Reducció del consum d’aigua en els usos recreatius (15% en usos assimilables a urbans i 50% en reg).
 Resta prohibit l’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes de caràcter públic o privat (excepte el reg de supervivència d’arbres o plantes que es farà gota o a gota o en regadora).

 Queda prohibit el reg de gespa en tots els casos, excepte en superfícies destinades a pràctica federada d’esport, o aquell reg que es faci reutilitzant aigües de pluja recollides de les teulades o bé aigua regenerada de les depuradores.
 Es prohibeix la neteja de carrers, clavegueram, paviments, façanes o edificis amb aigua potable.

 Només es pot fer ompliment parcial de piscines d’aigua dolça que disposin de sistemes de recirculació i sempre amb les quantitats mínimes per garantir la qualitat sanitària de l’aigua; i en centres educatius, les piscines desmuntables de menys de 500 litres destinades al bany d’infants.
 S’estableix una dotació màxima de 230 litres per habitant i dia.
 Més mesures comunes, específiques i de gestió.

 

Arxivat a:
Societat, sequera
Participació