1 de 10
turisme

Tossa de Mar, entre les 20 millors destinacions d'Europa

L'entitat European Best Destinations ha publicat el seu rànquing anual amb les valoracions de 700.000 viatgers de 178 països

La platja gran de Tossa de Mar, en una imatge d'arxiu | Xavier Borràs
per Nació, Barcelona | 13 de març de 2023 a les 14:19 |
Tossa de Mar ha quedat setzena en el llistat de l'entitat European Best Destinations, que reconeix les vint millors destinacions d'Europa. El municipi gironí és el segon de tot l'Estat -per sota de Toledo- i l'únic català en el llistat europeu. L'alcalde, Ramon Gascons, destaca que la població "està molt ben considerada" pel públic estranger, i per això és "un destí turístic referent".

En l'elaboració d'aquesta llista hi han participat 700.000 viatgers de 178 països. Cada un d'ells ha hagut de votar entre 400 destinacions turístiques diferents d'arreu d'Europa. La valoració d'aquest rànquing està feta d'acord amb l'última temporada turística, la del 2022. L'alcalde ha destacat que aquest impuls en el llistat es deu a "la constant activitat cultural, esportiva i de promoció" del consistori, ja que totes les destinacions es troben en un procés de recuperació després de la Covid.


Pel que fa a la resta del llistat, la millor destinació europea és Varsòvia i l'acompanyen al podi Atenes en segona posició i Maribor (Eslovènia) en tercer lloc. La resta del top-10 està configurat, en ordre de millor a pitjor posició, per Viena, Cittadella (Itàlia), Essen (Alemanya), Veszprém (Hongria), Londres, Grenoble (França) i Mannheim (Alemanya).

Altres notícies que et poden interessar

 

Participació