1 de 10
successos

Desallotgen una seixantena d'usuaris d'una residència geriàtrica de Torroella de Montgrí

Dos necessiten ser traslladats a l'Hospital de Palamós per inhalació lleu de fum

El dispositiu per evacuar l'edifici | Bombers
per NacióDigital, Sabadell, Catalunya | 6 de novembre de 2022 a les 16:56 |
Un incendi en una residència geriàtrica de Torroella de Montgrí va obligar a desallotjar un total de 69 de residents durant dues hores, segons han informat els Bombers de la Generalitat. L'avís del foc es va rebre pels voltants de les 20.30 hores d'aquest dissabte a la residència Vilamontgrí, que es troba al número 26 del carrer de Santa Caterina.

L'incendi es va originar en una habitació de la primera planta de l'edifici -en té tres- i, al voltant de 45 minuts després, es van sufocar les flames. Una mica abans, al voltant de les 21 hores, es va pode treure l'últim resident i els Bombers van poder revisar l'immoble.


Va haver-hi dos ferits lleus per inhalació de fum que van necessitar ser traslladats a l'Hospital de Palamós, a més un tercer usuari va passar la nit a casa d'uns familiars. Cap a les 21.30 hores, els inquilins de la segona planta van poder tornar i, posteriorment, a les 22.30 hores, van fer-ho els de la primera. Excepte els de quatre habitacions que van ser reallotjats a la planta baixa.

Finalment, cap a les 23.30 hores, l'equipament va recuperar l'electricitat i el servei es va donar per tancat. 16 dotacions dels Bombers es van desplaçar a la zona i amb l'ajuda de Mossos d'Esquadra i Policia Local es van poder evacuar progressivament tots els avis, alguns amb mobilitat reduïda.


 

Participació