1 de 10
MOBILITAT

La Unió Europea prohibirà la venda de cotxes de gasolina i dièsel a partir de 2035

El Parlament Europeu , el Consell i la Comissió validen el primer paquet mediambiental, el "Fit for 55"

Embús a la Gran Via de Barcelona | ACN
per M.O., Barcelona, Catalunya | 28 d'octubre de 2022 a les 12:53 |
La Unió Europea ha arribat a un acord per posar data límit a la venda de cotxes i furgonetes de gasolina i dièsel. A partir de 2035, es prohibirà el comerç amb vehicles amb motor de combustió. Així ho ha determinat el Parlament Europeu en una votació aquest dijous, com també els ministres de Medi Ambient dels governs dels 27 al Consell i la Comissió, que han impulsat el primer paquet mediambiental de la unió, el "Fit for 55".

Aquest conglomerat de mesures persegueix la reducció de les emisions en un 55% pel 2030, com a pas intermedi per assolir la reducció absoluta del 100% el 2050. Per tal d'aconseguir complir aquests objectius, les institucions europees s'han posat d'acord per posar un topall a la producció de CO2 del 55% en el cas dels automòbils nous i del 50% en el de les furgonetes pel 2030 amb la base del 2021, abans d'arribar al 100% el 2035.

 
"Decisió històrica pel clima que confirma definitivament l'objectiu del 100% de vehicles amb zero emissions el 2035", ha anunciat el president del comitè de Medi Ambient de l'Eurocambra, Pascal Canfin. La UE ha pres aquesta determinació després de constatar que les mesures adoptades fins al moment s'han quedat curtes.


Les reaccions a Europa han estat diverses. El ministre txec d'Energia, Jozef Síkela, ha defensat que l'acord "estableix les bases per una indústria automobilística moderna i competitiva a la UE", mentre que el Partit Popular Europeu ha alertat que provocarà un "efecte Havana". "Després del 2035, els carrers s'ompliran de cotxes antics, perquè els nous no estaran disponibles".

Altres notícies que et poden interessar


 

 

Participació