1 de 10
comunicació

Els premis Ondas distingeixen el Festival Porta Ferrada

"El món a RAC1", "Joc de Cartes", Andreu Buenafuente, Carles Francino i el documental "800 metros" sobre els atemptats del 17-A també són reconeguts pels guardons de la SER

Toquinho i Maria Creuza a l'escenari del Porta Ferrada | ACN
per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 27 d'octubre de 2022 a les 11:00 |
El món a RAC1 de Jordi Basté ha estat reconegut amb el premi Ondas a millor programa de ràdio de l'Estat. Així ho han fet públic des dels guardons que atorga la SER, i que també ha premiat el Joc de cartes de TV3 presentat per Marc Ribas com a millor programa de televisió no estatal mentre que Andreu Buenafuente recollirà el premi a millor presentador.

Pel que fa a la resta de premis, destaca també el premi com a millor documental per a 800 metros, el reportatge de Netflix sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils de l'agost del 2017. El periodista Carles Francino també ha rebut el premi per la seva trajectòria i el Saber y ganar del presentador Jordi Hurtado també ha estat guardonat com a millor programa d'entreteniment. Destaca també la menció especial del jurat a nivell musical pel Festival Porta Ferrada, que se celebra a Sant Feliu de Guíxols.La guerra a Ucraïna també ha tingut protagonisme en els premis, sent reconegut un programa de la radiotelevisió suïssa (RTS) sobre crims de guerra al país amb el premi internacional de televisió; la cobertura de Ràdio Nacional Espanyola (RNE) del conflicte a l'est d'Europa com a millor programació especial; i el seguiment de la mateixa guerra per part de Radiotelevisió Espanyola (RTVE) com a millor programa d'actualitat o cobertura especial.Dins l'àmbit de la televisió, la resta de guardons han estat per a La que se avecina com a millor sèrie de comèdia; per a Cardo com a millor sèrie de drama; per a Javier Cámara a Vota Juan, Vamos Juan i Venga Juan com a millor intèrpret masculí en ficció, i per a Elena Rivera a Los herederos de la Tierra i Sequía com a millor intèrpret femenina en ficció. Pel que fa als premis Ondas nacionals de música, s'ha distingit la trajectòria de Luz Casal; Dani Fernández com a fenomen musical de l'any, i el concert de clausura de la gira La Cruz del Mapa. Hay que vivir el momento, de Manuel Carrasco, com a millor espectacle, gira o festival.

 

Participació