1 de 10
vaga de treballadors

La vaga de Ryanair amenaça amb el col·lapse de l'aeroport de Girona fins passat Nadal

Se suma a l'aturada que faran els treballadors de Vueling, augurant uns mesos molt complicats als aeroports de Barcelona, Reus, Girona, Madrid i Palma de Mallorca

Gent fent cua per facturar els equipatges a Ryanair | ACN
per Víctor Rodrigo, Barcelona, Catalunya | 26 d'octubre de 2022 a les 13:38 |
Nova vaga de treballadors d'una companyia aèria que afectarà els aeroports de Catalunya. Els treballadors d'assistència a terra de Ryanair iniciaran períodes d'aturades parcials i totals a partir del 28 d'octubre fins després de les vacances de Nadal. Convocada pel sindicat USO, la vaga presentarà aturades de 24 hores des del primer dia a l'1 de novembre; després seran parcials tots els divendres, dissabtes i diumenges del mes de novembre. Els aeroports afectats seran els de Barcelona, Madrid, Girona, Reus i Palma de Mallorca, entre d'altres.

En aquest calendari, les aturades seran entre les 4 i les 7 del matí, de les 12 a les 15 del migdia i de les 21 a les 23 a la nit. "El motiu d'aquesta convocatòria de vaga al servei d'handling de Ryanair no és cap altra que posar en marxa la mesa negociadora del I Conveni per a aquest col·lectiu, paralitzada des del 2020", ha explicat USO en una nota de premsa aquest dimecres.


Les afectacions per les vacances de Nadal


Durant el mes de desembre les aturades parcials seran també en aquestes mateixes franges horàries els dies 6, 10, 16, 17, 18, 22 i 23. Tanmateix, els dies 8, 11, 30 i 31 de desembre, les aturades seran totals, les 24 hores del dia. Finalment, durant el mes de gener del 2023, es convoquen aturades de 24 hores els dies 6 i 8 de gener, coincidint amb el retorn de les festes de Nadal.


A més dels aeroports catalans mencionats, l'aturada afectarà una vintena de terminals com les de Màlaga, ​​Alacant, Sevilla, Mallorca, Eivissa, València, Santiago de Compostel·la, Reus, Tenerife Sud, Arrecife, Jerez, Santander, Las Palmas, Saragossa, Fuerteventura, Maó, Almeria, Valladolid, Tenerife Nord i Múrcia.
 

Una pantalla informativa amb les sortides dels vols a la T-1 de l'aeroport del Prat. Foto: ACN


Vueling també en vaga[/h3
El sindicat Stavla va convocar el passat 21 d'octubre una vaga dels tripulants de cabina de Vueling pels dilluns, divendres, diumenges i festius dels pròxims tres mesos a partir de l'1 de novembre per reclamar "unes condicions salarials dignes i un tracte just". Les aturades coincidiran amb el pont de Tot Sants, de la Puríssima i les vacances de Nadal i s'allargaran fins al 31 de gener del 2023.


L'organització, que és la majoritària entre els tripulants de cabina, reclama un augment de sou del 13,4% per compensar la inflació rècord del 2022 i assegurar que no perden poder adquisitiu. En un comunicat, el sindicat denuncia "la falta d'intenció real demostrada per Vueling per donar solució a les demandes salarials del col·lectiu".

 

Participació