1 de 10
hoquei patins

​Les seleccions catalanes d’hoquei llueixen l'estelada de no rendició a Olot

Els dos equips han guanyat la GoldenCat amb una samarreta reivindicativa

La selecció masculina, abans del partit de dissabte contra Alemanya | FCP
per Pere Pratdesaba, Barcelona, Catalunya | 17 d'octubre de 2022 a les 19:01 |
Èxit de les seleccions catalanes masculina i femenina d’hoquei patins a la GoldenCat, que aquesta setmana s’ha disputat a Olot, on s’han enfrontat a França, Itàlia i Alemanya. Els dos equips han guanyat el torneig en les finals d’aquest diumenge. 

La victòria s’ha aconseguit d’una manera molt particular: lluint la samarreta de l’estelada de no rendició. La bandera negra catalana o estelada negra va ser creada per la Fundació Reeixida (abans denominada Comissió del Centenari de l'Estelada) amb motiu del tricentenari de la Campanya de Catalunya i es va presentar al Museu d'Història de Catalunya el 2014.


Es basa en la bandera negra del bàndol austriacista català durant la Guerra de Successió i el setge de Barcelona del 1714, com a senyal de no defallir i de lluita sense treva. Van afegir-hi l'estel de cinc puntes de l'estelada, i un sautor (creu) com el de bandera de Santa Eulalia de Barcelona. 
 

Un partit de la selecció femenina catalana a Olot. Foto: FCP


Pel que fa a les finals d’hoquei d’aquest diumenge, la selecció masculina ha guanyat França per 5-4, en un partit vibrant. Les noies, per la seva banda, s’han imposat a Itàlia per 3-1.
 

 

Participació