​Denuncien la UdG per «maltractar» la gallina trobada a la base militar de Sant Climent

L'entitat animalista FAADA considera que l'animal es va utilitzar com a «esquer viu» en un estudi sobre l'àliga cuabarrada

L'entitat acusa la UdG d'haver deixat la gallina desatesa
L'entitat acusa la UdG d'haver deixat la gallina desatesa | FAADA
NacióDigital
15 d'octubre del 2022
L'entitat animalista FAADA ha decidit denunciar la Universitat de Girona després de l'enrenou que es va produir aquesta setmana arran de la gallina trobada a la base de Sant Climent Sescebes, a l'Alt Empordà. Dilluns passat, els militars de la base gironina van trobar-se l'animal immobilitzat dins la zona restringida juntament amb dues càmeres de foto trampeig. Hores després es va saber que es tractava d'una gallina que formava part d'una investigació autoritzada que portava a terme un biòleg de la UdG sobre l'àliga cuabarrada.

Ara FAADA ha decidit presentar una denúncia contra la universitat gironina per haver utilitzat la gallina com a "esquer viu", segons relata l'entitat en un comunicat. FAADA assegura que la UdG va fer servir l'animal per atreure l'atenció d'alguna àliga i així poder-la capturar i col·locar-li un transmissor per conèixer més l'espècie.

Segons FAADA, si es fa servir un esquer viu en una investigació biològica, cal que estigui en bon estat sanitari i de salut, i que no pugui patir cap lesió física. Però l'entitat denuncia que la gallina de Sant Climent estava lligada des de feia dies pel cap i les potes sense menjar ni aigua.

Això, segons l'entitat animalista, suposa una vulneració de la normativa sobre protecció animal de la Generalitat de Catalunya i pot suposar infraccions greus o molt greus. Per això, FAADA ha sol·licitat que s'obri un expedient sancionador contra la UdG i l'investigador responsable de l'estudi i que es cancel·li l'autorització per dur a terme la investigació.