1 de 10
Successos

Desarticulada una organització criminal que venia gas il·legal de la Xina des de Barcelona i Girona

Tres dels detinguts s'han posat a disposició judicial i el quart, després de fugir, va presentar-s'hi voluntàriament

Ampolles de gas refrigerant intercedides per la Guàrdia Civil i l'Agència Tributària en col·laboració amb Europol | Europa Press
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 8 de setembre de 2022 a les 18:57 |
La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària, en col·laboració amb Europol, ha desarticulat a Barcelona i Girona una organització criminal que presumptament venia gas refrigerant provinent de la Xina de forma il·legal. Segons han informat les autoritats, el grup detingut a Barcelona i Girona estava format per tres homes i una dona. En total, se'ls atribueixen delictes de pertinença a una organització de contraban i crims contra Hisenda Pública i medi ambient.

La investigació va iniciar-se el 2020, quan el SEPRONA i els funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària van tenir coneixement de la "recepció d'enviaments de gas refrigerant, a través de companyies de missatgeria ordinària". A finals de juliol del 2021 van intervenir un total de 843 ampolles de gas refrigerant, repartides entre un domicili, un magatzem i dos despatxos de Barcelona i Girona.


El cos de policial va determinar així que formaven un grup criminal. Tres dels detinguts han estat posats a disposició judicial a Blanes, Girona, mentre que el quart membre, que es trobava en cerca i captura, va presentar-se voluntàriament als jutjats. 

 

Participació