Desmantellen una associació cannàbica a Vilamalla

Els Mossos troben 3 kg de cabdells de marihuana i una llibreta amb anotacions de compradors, quantitats i preu

Bosses de marihuana comissades
Bosses de marihuana comissades | ACN
NacióDigital
06 de setembre del 2022
Actualitzat a la 13:59h
Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona i un home de 41 i 44 anys com a responsables d'una associació cannàbica de Vilamalla (Alt Empordà) i l'han desmantellat. Els agents els consideren autors d'un delicte contra la salut pública en la vessant de tràfic de drogues.

Els agents van començar a investigar l'entitat cannàbica i els dos responsables a mitjans d'agost, després que tinguessin constància que es venien substàncies estupefaents com ara marihuana i haixix. Durant l'escorcoll, els Mossos van trobar als dos homes una llibreta amb anotacions de compradors, preus i quantitats. També guardaven 3 kg de marihuana i 1 kg d'haixix i 1.500 euros en efectiu.

L'entitat cannàbica que els Mossos van començar a investigar a mitjans del mes d'agost es definien com una organització sense ànim de lucre amb la finalitat de fomentar un ús racional i responsable d'aquesta substància. Després de les investigacions, els agents van comprovar que els responsables de l'associació de Vilamalla es dedicaven més al tràfic de marihuana que a la difusió de les finalitat legals i un ús controlat del cànnabis.

De fet, els Mossos apunten que els investigats venien substàncies de forma indiscriminada a qualsevol persona que entrava a l'entitat i fins i tot s'emportaven les substàncies i les consumien a l'exterior.

Davant d'aquestes evidències, els agents van decidir organitzar un dispositiu per desmantellar l'associació i detenir-ne els dos responsables. En l'escorcoll de l'entitat, els agents van trobar 3 kg de marihuana i 1 kg d'haixix, una bàscula i un ordinador. També hi havia una llibreta on la parella anotava els noms dels compradors de la droga, la quantitat que s'emportaven i els diners que pagaven. A més, els Mossos també van trobar 1.500 euros en efectiu.

Segons l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents (OCNE), el valor de la droga trobada seria d'uns 25.000 euros. L'home va passar a disposició judicial el 2 de setembre i va quedar en llibertat amb càrrecs. Pel que fa a la dona, va quedar citada per comparèixer davant del jutjat competent.