1 de 10
METEOROLOGIA

Tempesta impressionant amb pedres de 10 centímetres a les comarques gironines

Aquest dimecres es preveuen xàfecs perillosos que poden anar acompanyats de més calamarsa i ratxes "molt" fortes de vent

Imatge de la pedra caiguda al Pla de l'Estany | Roser Albertí / Meteocat
per Albert Vilanova, Barcelona, Catalunya | 30 d'agost de 2022 a les 21:38 |
Diverses comarques gironines han patit una brutal pedregada aquest dimarts a la tarda. Punts com el Pla de l'Estany o l'Alt Empordà han viscut fortes tempestes acompanyades de calamarsa i fortes ratxes de vent.

En unes imatges compartides pel Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) es pot veure com algunes de les pedres caigudes presenten unes mides impressionants. A Vilert, una moneda d'un euro es veia minúscula al mig de diverses boles de gel.

 
En les respostes al tuit del Meteocat, un veí de la Bisbal d'Empordà també ha mostrat les pedres caigudes al seu municipi al costat d'un metro per mesurar-les: fins a 10 centímetres de diàmetre que deixaven en ridícul un ou de gallina. "Foradant sostres i vidres de cotxes, sostres de fusta...", ha apuntat l'usuari.

De cara a aquest dimecres, hi ha activada una alerta de 6 del matí i fins a les 18 hores. En total, hi ha una vintena de comarques amenaçades. El grau de perill és de 2 en una escala de 6 i el nivell de precipitació que es pot superar són els 20 litres en 30 minuts. Segons ha previst el Meteocat, les pluges poden anar acompanyades de tempesta i localment de pedra ratxes "molt" fortes de vent.
 

Dimarts, les comarques amenaçades són: el Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre. Dimecres, incrementen i passen a estar afectats els següents territoris: l'Alt i Baix Empordà, el Pla de l'Estany, el Gironès, la Selva, Garrotxa, Ripollès, la Cerdanya, Osona, Berguedà, la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i Sobirà, l'Alt Urgell, el Solsonès i el Bages.

Altres notícies que et poden interessar
Participació