Les comarques gironines es bolquen amb els abonaments de franc de mitja distància de Renfe

El primer dia, 48.246 usuaris van sol·licitar el seu, dels quals 2.155 eren de la demarcació

L'estació de Tarragona, des de dins.
L'estació de Tarragona, des de dins. | Josep M. Llauradó
29 d'agost del 2022
Actualitzat a les 11:11h
Des de mitjan d'aquesta setmana ja es poden reservar els abonaments gratuïts de Renfe. El servei es pot fer a través de l'aplicació i també a l'estació de manera presencial i serà vàlid des del proper dijous dia 1 de setembre. El primer dia en què es van poder retirar els abonaments, aquest passat dimecres 24, es van arribar a adquirir a Catalunya 48.246 unitats. D'aquestes, la gran majoria corresponen a les Rodalies de Barcelona (41.736), mentre que la resta són de mitja distància (6.510).

Segons fonts de la mateixa Renfe, la demarcació de Tarragona va liderar el nombre de sol·licituds en l'àmbit de la mitja distància, amb 2.382. Es tracta d'una xifra sensiblement més alta que la demarcació de Girona (2.155), Barcelona (sense Rodalies, 1.749) i Lleida (224).

Els abonaments encara es poden reservar, si bé per aconseguir-los cal ingressar un dipòsit de 10 euros en el cas de Rodalies i de 20 en el cas de mitja distància. Si no se superen els 16 viatges en els quatre mesos de marge, el dipòsit no es retornarà.

Per facilitar la comunicació amb els clients i tota la informació necessària sobre els abonaments gratuïts, Renfe ha posat en funcionament una línia telefònica específica, 91 919 15 67. Els viatgers podran trobar tota la informació a renfe.com, on s'explica pas a pas el procediment per obtenir aquest nou títol gratuït, així com les condicions d'utilització.

Els abonaments també inclouen la possibilitat de viatjar en alta velocitat de manera gratuïta fins al 31 de gener del 2023, i també es podran comprar entre el 24 d'agost i el 31 de desembre del 2022. Les aplicacions o apps de Renfe permetran l'adquisició dels abonaments gratuïts per a viatgers freqüents de Rodalies, generant un codi QR que es descarregarà al telèfon mòbil i que posteriorment es podrà utilitzar al control d'accés de les estacions o a les màquines d'autovenda i taquilles per obtenir els bitllets físics que permetran creuar els torns en cas que no es tingui el lector de QR instal·lat.