1 de 10
SUCCESSOS

Detenen una dona per acumular artilleria i peces de guerra al jardí de casa

L'acusen d'un delicte de dipòsit d'armes de guerra i tinença il·lícita d'armes

Un agent inspecciona un dels canons trobats al jardí de la casa | ACN
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 29 d'agost de 2022 a les 11:06 |
La Guàrdia Civil ha intervingut diverses armes i peces d'artilleria que hi havia en el pati d'una casa de Maçanet de la Selva (Selva). Els agents van trobar-se amb artilleria de guerra, projectils diversos, cartutxos i armes d'avantcàrrega.

La propietària del domicili no va poder acreditar ni la possessió ni l'estat en què estaven les armes i l'artilleria de guerra. Per aquests motius, la Guàrdia Civil la va detenir per un delicte de dipòsit d'armes de guerra i tinença il·lícita d'armes. En total es van emportar tretze armes i la munició per aquestes i consideren que algunes d'elles podrien haver-se destinat al tràfic il·legal.


Els fets van començar amb una investigació dels agents del Servei d'Informació de la Comandància de la Guàrdia Civil de Girona per saber la procedència i l'estat de conservació d'unes peces d'artilleria de l'exèrcit. Aquestes estaven a dins d'una casa de Maçanet de la Selva. Després de la investigació, es va identificar el propietari de les armes i per això van demanar una entrada al domicili als jutjats.

Durant l'escorcoll de la casa de Maçanet de la Selva els agents es van trobar amb un dipòsit de peces d'artilleria que no tenien acreditades ni la possessió ni l'estat de conservació. A més, a dins de la casa hi havia cartutxos de diversos tipus, armes d'avantcàrrega i projectils que no estaven justificats. Els agents van intervenir una detonadora que aparentava ser una arma de foc real, però no tenia els marcadors que la distingien. 

 
Participació