1 de 10
cultura

Mor als 58 anys l'escriptor figuerenc Vicenç Pagès Jordà

El també periodista i professor figuerenc és reconegut en el món de la cultura per obres com "El món d'Horaci"

Vicenç Pagès Jordà, en una imatge d'arxiu | Esteve Plantada
per L.G., Barcelona, Catalunya | 27 d'agost de 2022 a les 21:18 |
L'escriptor Vicenç Pagès Jordà ha mort aquest diumenge a l'edat de 58 anys a causa d'una malaltia. Nascut a Figueres, El també periodista i professor de la Universitat Ramon Llull és reconegut en el món de la cultura per obres com El món d'Horaci, una novel·la a mig camí entre la ficció i l'assaig creatiu. A més, també va ser crític literari a El Periódico i a l'Avui

En el món de la comunicació, també va coordinar la revista Catalònia Cultura a finals dels anys vuitanta i el suplement literari del Diari de Barcelona a principis dels noranta. El 1989 va guanyar la Biennal de Barcelona en l'apartat de literatura i l'any següent va publicar el seu primer llibre, un recull de contes titulat Cercles d'infinites combinacions. Des del 1992 he treballat a les editorials Llibres de l'Índex, Ediciones de la Tempestad, Susaeta, Tikal i Alimara.


Pel que fa a la trajectòria acadèmica, des de 1993 impartia classes d'expressió escrita i tallers literaris diversos. De 1997 a 2003 vaig ser professor de Llengua i Literatura de secundària. Per altra banda, en els reconeixements a la seva vida com a escriptor el 2014 va rebre el Premi Nacional de Cultura que atorga la Generalitat i el 2013 va guanyar el Premi Sant Jordi d'Òmnium.

Altres notícies que et poden interessar

 

Participació