talls d'energia

Platja d'Aro carrega contra Endesa pels talls elèctrics constants que pateixen aquests dies

L'alcalde Maurici Jiménez reclama solucions a la companyia per uns problemes que afecten de manera severa el municipi, en plena temporada turística

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 5 d'agost de 2022 a les 15:10 |
La terrassa d'un hotel de Platja d'Aro | ACN
En una situació d'emergència energètica, diversos municipis pateixen problemes amb la producció d'electricitat. L'alcalde de Platja d'Aro, Maurici Jiménez, ha enviat una carta a la direcció general d'Endesa a Catalunya queixant-se dels talls elèctrics que la població ha patit en els darrers dies, en plena onada de calor i en el moment més clau de la temporada turística de la població durant l'estiu.

Jiménez assegura que, en un moment en què Platja d'Aro multiplica "per onze" la població, perquè rep més de 130.000 visitants i turistes, els talls elèctrics "lògicament comporten problemes" a les activitats econòmiques, perquè afecten de ple la restauració, l'hostaleria i els comerços, però també "la imatge que com a poble de serveis volem donar".


L'alcalde demana a la companyia que busqui solucions i li trasllada "la necessitat de cercar fórmules" per evitar els talls elèctrics. A l'escrit adreçat a Endesa, amb data d'ahir, l'alcalde recorda que Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró és un municipi turístic que "gairebé multiplica per onze" la població durant el pic de l'estiu. Perquè als 12.000 veïns que hi ha empadronats al llarg de l'any, s'hi sumen 130.000 visitants i turistes que hi passen les vacances.

Maurici Jiménez diu a Endesa que això suposa que els serveis "es tensen", que l'objectiu del municipi és atendre els visitants amb la màxima qualitat possible i que això els fa ser "molt rigorosos". I aquí, l'alcalde es queixa que en els darrers dies a Platja d'Aro hi ha "preocupació" perquè hi ha hagut talls en el subministrament elèctric.


La companyia es defensa


"Una sèrie de talls que lògicament comporten problemes a les activitats econòmiques afectades: restauració, allotjament, comerç i d'altres", diu a la missiva. I hi afegeix: "Però també afecta la imatge que com a poble de serveis volem donar". La companyia elèctrica ha explicat que els talls de llum a Platja d'Aro s'han produït com a conseqüència d'una sobrecàrrega elèctrica a un centre de transformació de baixa tensió que hi ha al nucli urbà. Per solucionar el problema, tenen previst canviar la instal·lació demà amb uns treballs que estan previstos entre sis i deu del matí.


Altres notícies que et poden interessar
 

Participació