L'escassetat de gel fa que alguns supermercats comencin a limitar-ne la venda

Les grans superfícies i l'hostaleria tenen moltes dificultats aquest estiu per comprar tot el gel que necessiten

per NacióDigital, Terres de l'Ebre , Catalunya | 3 d'agost de 2022 a les 13:13 |
La falta d'estoc de gel s'ha fet evident en supermercats i hostaleria este estiu | Europa Press
Els supermercats estan tenint moltes dificultats aquest estiu en proveir-se de gel per vendre als seus clients. En el cas de l'hostaleria, per servir les begudes amb el gel corresponent, a una temperatura òptima. Els motius, segons els productors de gel, i tal com explica Jenny Cortijo de l'empresa Espai Sota Zero de Tortosa, són diversos: sortien d'una pandèmia amb les limitacions en la restauració i no podien augmentar l'estoc els mesos d'hivern com és habitual davant la incertesa dels tancaments.

Les demandes de gel van caure i aquest any, de recuperació de l'activitat, no s'ha previst que les vendes tornarien a disparar-se amb el ple rendiment de bars i restaurants. El resultat, als productors els ha mancat l'estoc que fabriquen durant els mesos de menys sortida del producte, a l'hivern.


L'altre motiu, l'alt preu de la llum. Les empreses de subministrament de gel no volen acumular estoc per l'alt preu de la llum, no s'ho poden permetre. Un dels efectes col·laterals del preu de l'energia que ja afecta l'economia, no només la familiar sinó la del petit o mitjà empresari que no pot fer front als alts rebuts.

L'onada de calor i el retorn a la normalitat del turisme obliguen a les empreses, per poder vendre el gel a un preu baix, a reduir els costos en electricitat. D'altra banda, la inflació en dispararia el preu de manera desorbitada. Espanya, és un dels principals productors de gel i portar-lo d'altres països encara encariria més el preu final del producte.


Alguns supermercats com Consum o Mercadona, conscients de l'escassetat i de la batalla entre petites empreses de restauració i ciutadans per aconseguir gel este estiu, han anunciat que limitaran la venda de les bosses de gel per no quedar-se sense. Els establiments havien detectat que alguns clients agafaven més bosses del compte per tenir en estoc. 

 

Participació