CORONAVIRUS

Brussel·les compra 250 milions de dosis de la vacuna catalana Hipra

Catorze estats de la Unió Europea podran disposar del vaccí tan bon punt sigui autoritzada per a la seva comercialització

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 3 d'agost de 2022 a les 13:12 |
El laboratori d'Hipra. | ACN
La Comissió Europea ha anunciat aquest dimarts la signatura d'un contracte amb la farmacèutica catalana Hipra per la compra de fins a 250 milions de dosis de la seva vacuna contra la Covid-19. Es tracta d'una adquisició conjunta en què participen 14 estats de la Unió, que disposaran del vaccí un cop aquest hagi rebut l'aval de l'Agència Europea del Medicament (EMA), que l'està revisant.

L'eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides, ha apuntat que la vacuna catalana complementarà la cartera europea per garantir "la màxima preparació" de cara a la tardor i l'hivern. També ha destacat que és essencial que la vacunació i les dosis de reforç augmentin en els pròxims mesos i ha afirmat que treballen incansablement per garantir-ne la disponibilitat.


La Unió Europea ja té contractes amb AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Phizer, Moderna, Novavax i Valneva. Ara l'empresa Hipra ha signat un nou contracte marc d'adquisició conjunta amb l'Autoritat de Preparació i Resposta davant d'Emergències Sanitàries de la Comissió Europea (Hera), per unir-se a la llista.

 

Participació