1 de 10
ECONOMIA

Correus garantirà que els municipis rurals tinguin accés als diners en efectiu

L'objectiu de l'acord amb la banca és que tots els ciutadans puguin ingressar i retirar diners amb el menor desplaçament possible

L'acord de la banca i Correus aproparà l'efectiu a les zones rurals | ACN
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 21 de juliol de 2022 a les 09:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La banca s'alia amb Correus per millorar l'accés a l'efectiu a través dels carters rurals. Les principals associacions del sector financer -AEB, CECA i Unacc- han subscrit un protocol de col·laboració amb l'empresa pública de missatgeria per facilitar la inclusió financera a les zones menys habitades.


D'aquesta manera, es posa a disposició del sector bancari el servei Correus Cash per fer retirades i ingressos d'efectiu en 4.675 punts d'atenció i a través de 6.000 carters rurals al domicili dels clients. Cada entitat bancària podrà segellar acords bilaterals amb Correus que, a través de les oficines i els carters rurals, arriba al 100% dels municipis.

L'objectiu de l'acord és que "tots els ciutadans, amb independència del lloc de residència, tinguin accés a l'efectiu amb el menor desplaçament possible", expliquen les associacions bancàries en un comunicat publicat aquest dimecres. L'acord s'ha signat aquest matí per part del president de Correus, Juan Manuel Serrano; la presidenta d'AEB, Alejandra Kindelán; el director general de CECA, José María Méndez; i el president de la UNACC, Manuel Ruiz.


Serrano ha assenyalat que amb aquesta col·laboració “Correus posa a disposició del sector bancari no només la seva àmplia xarxa d'oficines i punts d'atenció, sinó també els seus 6.000 carters rurals per facilitar l'accés a diners efectius a tota la geografia espanyola, garantint així el servei públic a tots els ciutadans i ciutadanes, i contribuint a la cohesió territorial i al desenvolupament econòmic de persones i empreses, especialment a l'àmbit rural”.

D'aquesta manera, els clients de totes les entitats bancàries tindran la possibilitat d'accedir als serveis de Correus Cash, que inclouen la retirada i l'ingrés d'efectiu a 4.675 punts d'atenció al ciutadà de la companyia logística, entre ells més de 2.300 oficines i 2.282 serveis rurals més. A més, a través dels 6.000 carters rurals, que disposen de dispositius electrònics (PDA'S), és possible accedir a la porta de casa a diners en efectiu

 

Participació