1 de 10
ECONOMIA

Tots els requisits per sol·licitar l'ajuda de 200 euros del govern espanyol

El tràmit es podrà fer en línia fins al 30 de setembre i es cobrarà entre l'1 d'octubre i el 31 de desembre

Ja es poden presentar sol·licituds per rebre l'ajuda de 200 euros | Cedida
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 9 de juliol de 2022 a les 20:20 |
L'Agència Tributària ha posat aquest divendres a disposició dels possibles beneficiaris el formulari en línia per demanar l'assistència econòmica de 200 euros, destinada a persones amb baixos ingressos i patrimoni anunciada pel govern espanyol.

El decret que contempla l'ajut estableix que els sol·licitants tenen fins al 30 de setembre per demanar-lo i l'Agència podrà fer els pagaments en els tres mesos següents. Així i tot, Hisenda està treballant per agilitzar al màxim la tramitació.


Qui pot sol·licitar l'ajuda?


Tots els treballadors, autònoms i aturats amb ingressos baixos que no cobrin cap mena de pensió poden sol·licitar la nova ajuda del govern espanyol. Els sol·licitants han de viure en llars on els ingressos del 2021 no superin els 14.000 euros. A més, el seu patrimoni ha de ser inferior als 43.200 euros, sense tenir en compte la residència habitual. 


L'ajuda no està disponible per a les persones que ja cobren l'ingrés mínim vital o una paga de jubilació o invalidesa. Tampoc poden optar al nou ajut aquelles persones que no estiguin registrades a la Seguretat Social, si estan treballant, o les oficines d'ocupació, si estan a l'atur, encara que no el cobrin. Finalment, cal que els sol·licitants siguin persones amb residència legal a Espanya durant almenys un any i de forma ininterrompuda.

Com i on s'ha de fer la sol·licitud?


Tots els interessats han de fer la sol·licitud mitjançant la seu electrònica de l'Agència Tributària. El termini per presentar les sol·licituds s'acaba el 30 de setembre i és important introduir el número de compte on s'ha d'abonar l'ajuda en el moment de tramitar-la. 

Els beneficiats rebran un únic pagament entre l'1 d'octubre i el 31 de desembre sense cap avís previ. Així, tothom qui no rebi l'ingrés serà perquè s'ha desestimat la sol·licitud. Tot i això, la decisió es podrà recórrer un cop acabat el termini de pagaments.


Altres notícies que et poden interessar

 

 

Participació