1 de 10
successos

Entra a la comissaria de la policia de Lloret, amenaça amb matar-se i fereix un caporal

El jove té antecedents psiquiàtrics, duia una motxilla amb petards i es troba sota custòdia a l'hospital

La navalla i els petards que portava el jove que ha irromput a la comissaria de la policia de Lloret | Ajuntament de Lloret de Mar
per L.G., Barcelona, Catalunya | 29 de juny de 2022 a les 13:48 |
Un jove de 21 anys ha irromput a la comissaria de la Policia Local de Lloret de Mar, ha amenaçat amb matar-se amb una navalla i ha acabat ferint un caporal mentre el reduïen. Els fets han passat entre les sis i quarts de set del matí. El noi, que té antecedents psiquiàtrics, ha volgut entrar a la sala de control i quan els policies li ho han impedit, ha tret l'arma i se l'ha posada al coll.

A més, també dit que portava explosius en una motxilla, tot i que en realitat allò que hi duia eren petards. Els agents l'han pogut reduir, però durant el forcejament el jove s'ha fet un tall a l'abdomen. Se l'ha traslladat a l'hospital, on es troba sota custòdia policial. El caporal ferit ha patit un tall en un dit de la mà. Segons ha avançat el Diari de Girona, els fets han passat entre les sis i quarts de set del matí. El jove, que té 21 anys, s'ha estat una estona voltant per l'exterior de la comissaria. Hi ha entrat en actitud hostil, amb intenció d'accedir a la sala de control.


El jove s'ha posat l'arma al coll i ha dit als agents que, si no accedien a allò que volia, acabaria tallant-se'l. En concret, portava més d'un centenar de petards, dels quals cap a una quarantena eren trons (i la resta, de petita categoria). Segons ha explicat el regidor de Seguretat, Jordi Sais, els policies locals han aconseguit reduir-lo "relativament ràpid fent servir la tècnica de la distracció".

Durant el forcejament, però, el jove ha ferit un caporal. Li ha fet un tall en un dit de la mà. A més, ell mateix s'ha autolesionat i s'ha fet un tall superficial a l'abdomen amb l'arma. Els serveis d'emergències l'han traslladat en un primer moment fins a l'Hospital Comarcal de Blanes.


La Policia Local l'acusa d'un delicte d'amenaces, d'un altre de desobediència i d'un tercer d'atemptat contra agents de l'autoritat. El jove es troba ingressat sota custòdia. La Policia Local traspassarà la detenció als Mossos d'Esquadra, que seran els encarregats de portar-lo davant del jutjat. "Aquesta persona té antecedents per malaltia psiquiàtrica; en concret, se l'està tractant per esquizofrènia", ha concretat el regidor de Seguretat. "Tot apunta que el desencadenant han estat els problemes de salut mental que pateix", ha precisat Sais.

 

Participació