Els treballadors de Font Vella de Sant Hilari Sacalm inicien quatre dies de vaga

La plantilla de la planta embotelladora exigeix increments salarials que garanteixin el poder adquisitiu

Treballadors de Font Vella
Treballadors de Font Vella | La Intersindical
Redacció
27 de juny del 2022
Actualitzat a les 12:17h
Els treballadors d'Aguas Danone (Font Vella) de Sant Hilari Sacalm han començat aquest dilluns una vaga de quatre dies -27,28,29 i 30 de juny- per exigir uns increments salarials que garanteixin el poder adquisitiu de la plantilla, davant la "impossibilitat" d'arribar a un acord amb la direcció de l’empresa sobre els increments salarials de 2021, ha informat CCOO. Segons el sindicat, l'empresa proposa una pujada de sou del 3% en dos terminis sense cap clàusula de revisió salarial. Treballadors i empresa tampoc no van arribar a cap acord en l'acte de mediació celebrat a la seu de Girona del Tribunal Laboral de Catalunya.

Per la seva banda, La Intersindical -sindicat majoritari a la planta- ha informat que el conveni va caducar l'any 2020 ni que la part social, de la qual a Sant Hilari Sacalm, hi tenen presència juntament amb USOC i CCOO, vam mostrar la bona voluntat de no obrir negociacions en el pitjor moment de la pandèmia. "Ara bé, més de dos anys després i considerant que portem divuit mesos sense actualització de retribucions, pensem que és insuficient la proposta de l'empresa".

Des de La Intersindical consideren que es produeix una desigualtat en els convenis de la companyia. El conveni col·lectiu de làctics de Danone recull les actualitzacions salarials de l'IPC mentre que al d'Aigües Danone no hi són.

Tanmateix, aquest sindicat és del parer que les condicions econòmiques i laborals de Catalunya,  no tenen res a veure amb les plantes ubicades a la resta de l'Estat, on els sindicats majoritaris sí que han tancat acords amb la companyia. "Des de la planta de Font Vella-Sant Hilari, no volem seguir perdent drets", i remarquen que anys enrere ja van perdre una part del complement de penositat, per la bona voluntat de la plantilla a la crisi de 2008 amb el compromís de recuperar-se en el conveni posterior.