intoxicació

​Dotze nens i nenes pateixen una intoxicació alimentària en una casa de colònies de Mieres

La majoria tenien símptomes lleus, com vòmits i dolor abdominal, i quatre d'ells han hagut de ser traslladats a l'hospital Trueta

per Redacció, Olot, Catalunya | 23 de juny de 2022 a les 20:40 |
Quatre nens han estat traslladats a l'hospital Trueta | ACN
L'Agència de Salut Pública de Catalunya investiga l'origen d'una intoxicació que ha afectat 12 escolars en una casa de colònies de Mieres. Els nens i nenes formaven part d'un grup de 42 infants de Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès).

Aquest dimecres a la matinada, els afectats s'han començat a trobar malament. Els nens i nenes han tingut vòmits, dolor abdominal i alguns d'ells, febre i diarrea. Segons l'Agència de Salut Pública, les sospites apunten a una intoxicació alimentària. Quatre dels infants han hagut de ser traslladats fins a l'hospital Josep Trueta de Girona, tot i que a hores d'ara ja han estat donats d'alta.


Els nens i nenes formaven part d'un grup de 42 escolars de Sant Sadurní d'Anoia que passaven uns dies a la casa de colònies de Mieres. Juntament amb ells, hi havia 16 adults més (entre mestres i personal de la casa de colònies).

Porten el cas entre els tècnics de l'ASPCAT de Girona i del Servei de Vigilància epidemiològica i resposta a emergències de Salut Pública a Barcelona Sud.

 

Participació