Bany de masses dels jugadors de futbol i bàsquet del Girona

Els dos equips celebren un doble ascens històric amb una rua conjunta pels carrers de la ciutat

Els jugadors han sortit al balcó de l'Ajuntament
Els jugadors han sortit al balcó de l'Ajuntament | ACN
NacióDigital
21 de juny del 2022
Actualitzat a les 14:20h
Girona s'ha bolcat aquest dilluns en la celebració del doblet d'ascensos històric a l'elit de la competició del Girona FC i el Bàsquet Girona. La tarda s'ha convertit en un veritable bany de masses per als jugadors, tècnics i directius dels clubs.

La celebració ha arrancat amb una rua que ha començat a l'estadi de Montilivi, des d'on han sortit els futbolistes, i ha creuat la ciutat fins a Fontajau, on s'hi ha afegit els de l'equip de Marc Gasol. Plegats, han anat fins a una plaça del Vi plena a vessar on hi ha hagut la rebuda institucional i un dels moments més esperats: la sortida al balcó i els parlaments de protagonistes com el mateix Gasol, Míchel, Stuani o Sàbat. I la fi de festa amb concerts a Montilivi.

La festa gairebé no ha parat des d'ahir a les onze de la nit, quan els xiulets de l'àrbitre a Tenerife confirmaven el doblet d'ascensos de dos equips de Girona a l'olimp de la competició. La temporada que ve, el Bàsquet Girona competirà a l'ACB després de 14 anys i el Girona FC ho farà a Primera Divisió tres anys després del descens.

Si ahir a la nit la ciutat es va tenyir de vermell, aquest dilluns ho ha tornat a fer. Els actes de celebració han començat amb una rua que ha sortit de Montilivi a les 18.30 de la tarda. En un bus descapotat, els jugadors i l'equip tècnic del Girona FC, que es va endur la victòria ahir a Tenerife (1-3). Allà, centenars d'aficionats han rebut els jugadors corejant himnes i intentant captar imatges d'un moment històric amb els telèfons.

La rua ha creuat la ciutat fins a arribar a Fontajau, el pavelló on juga el Bàsquet Girona que pocs minuts abans que comencés el partit de futbol van rubricar l'ascens a l'ACB després de vèncer l'Estudiantes (60-66). Un cop allà, els jugadors i l'equip del bàsquet masculí s'han afegit al recorregut que ha avançat fins a arribar a la plaça del Vi.

Una plaça plena de gom a gom i amb moltes ganes de celebració ha rebut els dos equips, que han avançat enmig d'un passadís d'honor mentre els aficionats saltaven i cantaven sense parar. Després d'això, hi ha hagut la rebuda institucional. L'Ajuntament de Girona ha rebut els jugadors i tècnics dels dos clubs. La recepció oficial s'ha fet al despatx d'Alcaldia, mentre la plaça s'omplia de càntics.

Parlaments esperats
A continuació, el que, segurament per a la majoria, era el moment més esperat: els esportistes sortint al balcó de l'ajuntament per fer els parlaments i dirigir-se a l'afició. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha estat la primera en intervenir i ha subratllat que, amb el doblet d'ascensos "històric" d'ahir, la ciutat ja compta amb quatre equips a l'elit de la competició, comptant també el bàsquet femení i l'hoquei: "Els catalans fem coses, i a Girona de dos en dos". "Ahir va ser un dia històric per a la ciutat, a Girona som de primera. Un agraïment a tothom que ho ha fet possible, perquè hem viscut una situació única per l'esport de la ciutat i del país", remarca l'alcaldessa.

Els més aclamats a la plaça del Vi han estat, sens dubte, Stuani, Marc Gasol, el capità del Bàsquet Girona Albert Sàbat i l'entrenador del Girona amb el ja clàssic "Michel català". De fet, s'ha dirigit a l'afició en català: "L'any que ve més i millor. A Europa". El tècnic ha fet referència a la sardana per dir que "Girona enamora": "Em té el cor robat. Girona i els gironins sou especials. Us estimo molt". Míchel ha remarcat que l'objectiu d'aquest any era pujar a primera i ho han aconseguit gràcies a l'afició i a "aquests jugadors que són top".
 

La rua pels carrers de Girona Foto: ACN


El capità Cristhian Stuani també ha adreçat paraules d'agraïment als aficionats per haver-los seguit durant tota la temporada i al conjunt de jugadors per haver "lluitat fins al cansament" per assolir l'objectiu: "Tots junts som més forts i ho hem demostrat. Hem caigut però ens hem tornat a aixecar. Som de Primera!".

Agraïment a Gasol
El capità del Bàsquet Girona, Albert Sàbat, ha volgut agrair l'empremta i l'embranzida que Marc Gasol ha donat al club. "Fa 14 anys que no érem a l'ACB, però d'ençà que ell va venir l'any 2014, sabíem que algun dia hi tornaríem; i avui ja hi som!", ha exclamat, amb tota la plaça del Vi corejant a l'uníson el nom del mitjà dels tres germans.

Gasol, quan ha agafat el micròfon, tampoc s'ha oblidat de l'afició de Fontajau. "Esteu contents? Nosaltres també, i molt agraïts de tot el vostre esforç i suport constant durant tot l'any", ha dit als centenars de persones que s'aplegaven a la plaça del Vi. "Per a nosaltres avui és una festa, no esperàvem ser aquí i poder-ho compartir amb el Girona FC ho fa encara més especial", ha afegit.

El president i jugador del Bàsquet Girona ha dit als aficionats que són "collonuts" i els ha instat a omplir les graderies la temporada vinent. "Tenim moltes ganes de veure-us a Fontajau i a Montilivi, compartint emocions amb nosaltres, cosa que encara fa l'esport més especial", ha conclòs.

Després de la plaça del Vi, la festa s'ha desplaçat fins a l'estadi de Montilivi on la gresca s'ha allargat fins a la matinada amb concerts de celebració.