calor

El truc definitiu per dormir bé quan fa molta calor

S'anomena el mètode egipci i us pot servir aquest estiu

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 18 de juny de 2022 a les 20:10 |
Una noia dormint | Pexels
La calor aquests dies apreta i a la nit, especialment a les zones de costa, es fa difícil dormir bé. Si us està costant descansar, us proposem el truc definitiu: el mètode egipci. Segons explica RAC1, consisteix en mullar els llençols amb aigua freda i escorre'ls perquè no regalimin, de tal manera que quedin només humits. D'aquesta manera, quan us poseu al llit, estareu més frescos

També podeu utilitzar tovalloles humides o posar-vos draps humits al coll o a la cara. A més, si voleu mantenir la frescos, poden posar un ventilador enfocat de cara al llit. D'aquesta manera utilitzareu la humitat per refrescar-vos.


Altres trucs passen per intentar mantenir la temperatura fresca al dormitori. Per fer-ho cal tancar les finestres i abaixar les persianes durant el dia, i ventilar quan és de nit. El matalàs també és important: un bon matalàs ha de permetre transpirar.

Dormir sense roba també és una opció, però si preferiu dur pijama és important que sigui lleuger, de cotó o altres teixits suaus. Una bona dutxa abans d'anar a dormir també és una opció a tenir en compte.

 

Participació