seguretat ciutadana

La Policia Local de Ripoll estrena càmeres personals

Totes les accions dels agents romandran enregistrades i podran ser utilitzades per la justícia

per NacióGirona, Ripoll, Catalunya | 12 de maig de 2022 a les 12:22 |
Una agent, amb la seva càmera personal. | Ajuntament de Ripoll.
La Policia Local de Ripoll ja disposa des d'aquest dimarts de càmeres corporals unipersonals de gravació Bodycams. Aquestes càmeres, que cada agent porta posada en el seu uniforme, també es poden portar al cotxe policial, a les motos o inclús en unitats canines.

Amb aquests dispositius, que funcionaran les 24 hores del dia, es pretén salvaguardar la seguretat del cos policial i la dels veïns i veïnes de Ripoll, amb l’objectiu de tenir una prova totalment imparcial i objectiva de les actuacions policials.


Prèviament a l’ús d’aquests aparells, el consistori municipal ha aprovat un protocol d’utilització segons la legislació vigent en aquest àmbit. Així tot el material enregistrat es guardarà en un PC no connectat a xarxa i les imatges enregistrades podran ser utilitzades com a prova davant la justícia.

"Una de les finalitats  prioritàries de la Policia Local és la millora de la seguretat ciutadana, per aquest motiu s’incorporaran noves eines tecnològiques i recursos que ajudin a garantir una convivència pacifica i acollidora pels ciutadans de Ripoll", expliquen des de l'Ajuntament.

 

Participació