Festivals de Senderisme dels Pirineus estrena un nou passaport amb premis

Les comarques gironines de la Garrotxa, el Ripollès, l'Alt Empordà i la Cerdanya repeteixen participació

El senderisme s'ha popularitzat enormement els darrers anys.
El senderisme s'ha popularitzat enormement els darrers anys. | Arxiu NG.
NacióGirona
11 de maig del 2022
Actualitzat a les 12:09h

La iniciativa Festivals de Senderisme dels Pirineus ha presentat la seva 7a edició des del poble de Beranui, al municipi de la Torre de Capdella. L'acte ha anat a càrrec del periodista Artur Peguera, i ha comptat amb la presència del director general de Polítiques de Muntanya, Jesús Fierro, el director de l'IDAPA, Pere Porta, així com amb diversos representants polítics pirinencs i del Pallars.

Les comarques gironines de la Garrotxa, el Ripollès, l'Alt Empordà i la Cerdanya repeteixen participació.

Els festivals pirinencs ofereixen itineraris a peu per a tota mena de públics i amb diferents graus de dificultat. En paral·lel, s'organitzen activitats per conèixer la cultura i la gastronomia locals. El programa d'activitats de cada festival està descentralitzat i, per tant, les sortides guiades es reparteixen per diversos indrets del territori que acull el festival.

Enguany, la principal novetat dels Festivals de Senderisme serà el passaport dels festivals, una iniciativa que vol animar els visitants a assistir a més d'un esdeveniment, ja que tots ofereixen atractius que es complementen. 
 

Mapa de les caminades proposades al Pirineu. Foto: @sendpirineus.

Així, les persones que demostrin que han participat en més d'un festival, entraran en el sorteig d'un GPS, una motxilla tècnica i uns bastons telescòpics. La manera per demostrar-ho serà amb uns adhesius -un per a cada festival- que caldrà enganxar al tríptic informatiu d'enguany. Com més adhesius, doncs, més oportunitats per guanyar algun dels premis.