Girona torna a vetar la cerimònia dels Premis Princesa on ha d'assistir la casa reial

El lliurament de guardons se celebrarà a Barcelona davant la negativa del consistori gironí a acceptar la presència de Felip VI a l'auditori municipal

Felip VI, en una imatge d'arxiu.
Felip VI, en una imatge d'arxiu. | Europa Press.
NacióGirona
10 de maig del 2022
Actualitzat a les 12:46h
Els Premis Fundació Princesa de Girona es tornaran a entregar, per tercer any consecutiu, a Barcelona. L'acte de lliurament se celebrarà entre finals de juny i principis de juliol a la capital catalana després que l'Ajuntament de Girona hagi vetat la presència de la casa reial a la ciutat. 

Tal com han confirmat a El Mundo fonts oficials de la fundació, no hi ha cap espai privat on acollir l'entrega dels guardons i la família reial no pot accedir a l'auditori municipal pel veto del consistori, dirigit per Marta Madrenas, de Junts. De fet, des del 2017 que Girona no acull els premis, tot i ser la ciutat que dona nom al segon títol de la princesa Elionor. 

El 2018 l'acte es va celebrar a Vilablareix, ja que l'Ajuntament de Girona va assegurar que no donaria permís a la casa reial per fer actes a la ciutat, després del discurs de Felip VI el 3 d'octubre del 2017. Ja des del 2019, amb la pausa del 2020 per la pandèmia de la Covid, els premis s'entreguen a Barcelona.

Aquest dimarts 10 de maig la Fundació Princesa de Girona anunciarà el premi internacional. Felip VI no hi serà, però s'emetrà un vídeo gravat on ho comunicarà. "A Girona no ho podem fer", han assegurat fonts de la casa reial a El Mundo, que ha confirmat l'entrega a la capital catalana.