L'amo del macroprostíbul Paradise diu que els atacs amb explosius «són cosa de la competència»

L'Audiència de Girona asseu a la banqueta set acusats que poden afrontar fins a vint-i-quatre anys de presó pels atemptats de 2012

Judici a l'Audiència de Girona per l'atac amb explosius al macroprostíbul Paradise el 2012.
Judici a l'Audiència de Girona per l'atac amb explosius al macroprostíbul Paradise el 2012. | ACN.
NacióGirona
04 de maig del 2022
Actualitzat a les 9:33h
El propietari del macroprostíbul Paradise de la Jonquera, a l'Alt Empordà, entén que l'única causa dels atacs amb explosius del 2012 és l'"enveja de la competència". Així ho ha expressat durant el judici que ha arrencat aquest dilluns a l'Audiència de Girona. L'amo del local, José Moreno, ha assegurat, en la primera de les cinc sessions previstes, que no ha rebut amenaces ni té deutes. El judici asseu set acusats a la banqueta, per a qui el fiscal demana penes de fins a vint-i-quatre anys i mig de presó.

El propietari del Paradise ha assegurat que "mai" ha rebut amenaces ni ha tingut deutes. Ha defensat que va pagar quan tocava els crèdits que va assumir per les obres del local. "Sempre he lluitat perquè els meus negocis tiressin endavant, sense fastiguejar ni tocar els nassos a ningú", ha detallat davant del tribunal. Tanmateix, ha justificat que ofereix el servei al mateix preu que la resta i no ha "agafat noies d'altres locals". "I això fa que, de mica en mica, et vagis fent amb la clientela", ha afegit, per explicar la tesi que l'únic motiu que veu als atacs és "la competència".

Moreno ha recordat que no era al local quan dos motoristes hi van llençar dos artefactes amb TNT. Tampoc quan un grup d'homes armats van abandonar un cotxe bomba davant del club. "Només sé allò que em van contar, jo tinc altres negocis i allà no hi soc tot el dia", ha dit. Per aquest motiu, diversos testimonis, majoritàriament personal de seguretat, han desfilat per relatar què van veure aquell desembre. 

El cunyat de Moreno ha explicat que, la matinada del primer dia, va veure com els motoristes van llançar un paquet que "treia fum" a l'interior del magatzem i que, quan va anar a avisar el vigilant de seguretat, l'artefacte va explotar. Al seu torn, els vigilants han declarat que, el segon dia, els dos atacants que van veure duien la cara tapada amb passamuntanyes i anaven armats amb subfusells. "Després d'aparcar el cotxe bomba i sortir-ne, van pujar ràpidament al Porsche on els esperaven els altres i van fugir del lloc". Abans de marxar, li van dir a un dels vigilants que el vehicle tenia una bomba a dins, el qual va comportar que aquest testimoni alertés la resta de personal, s'avisés la policia i es desallotgés el macroprostíbul.