Muntanyisme

La muntanya serà la protagonista a la Vall d’en Bas les pròximes setmanes

Amb el III Bas Mountain Festival el 30 d’abril, la Lletissonada el 1r de maig i les IV Jornades Nacionals de Senderisme el 14 i el 15 de maig

per Xavier Borràs, Vall d'en Bas, Catalunya | 28 d'abril de 2022 a les 12:50 |
El Puisacalm senyorejarà la intensitat muntanyenca de la Vall d'en Bas. | Xavier Borràs.
Després de dos anys d'imposicions i restriccions arran de la pandèmia, enguany arriben dos festivals de muntanya que s’organitzen amb el suport del Grup Excusrisonista Cultural i Alpinista (GECA), de Sant Esteve d'en Bas, i la Federació d'Entitats Excusrionistes de Catalunya (FEEC). El primer esdeveniment serà el III Bas Mountain Festival que tindrà lloc el 30 d’abril a Can Trona, el Centre de Cultra i Natura de la Vall d'en Bas.

Es tracta d’un esdeveniment que ja fa tres anys que se celebra al municipi amb l’objectiu d’enaltir i compartir els coneixements i els valors que envolten el món de la muntanya. Coorganitzat entre l’Ajuntament de la Vall d’en Bas, el GECA i la FEEC, durant el tercer Bas Mountain Festival tindran lloc diverses taules rodones, conferències i projeccions de documentals. Tots aquests actes són la prèvia perfecta per a la Lletissonada, la gran caminada de la Vall d’en Bas, que tindrà lloc el diumenge 1r de maig.


L’altre gran festival que també tindrà lloc a la Vall d’en Bas els dies 14 i 15 de maig serà la quarta edició de les Jornades Nacionals de Senderisme organitzades pel Comitè Català de Senders de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) amb el suport de l’Ajuntament i el GECA.

Podeu trobar més informació sobre aquestes jornades en el següent enllaç, tot i que la programació detallada serà desvetllada més endavant.

 

El programa del III Bas Moutain Festival. Foto: @GECA


 

 

Participació