Impulsen una trobada de colles de tot Catalunya per lluitar contra el càncer infantil

S'aplegaran aquest dissabte a Lliçà de Vall i recaptaran donacions per a Sant Joan de Déu

Els Gegants de Lliçà de Vall.
Els Gegants de Lliçà de Vall. | Cedida.
NacióGirona
28 d'abril del 2022
Actualitzat a les 12:50h
La colla gegantera de Lliçà de Vall ha anunciat el projecte Fes un pas de gegant contra el càncer infantil, una iniciativa solidària per recaptar fons per lluitar contra el càncer infantil. La jornada tindrà lloc aquest dissabte al municipi, de de les 8.30 hores del matí fins a les 20.00 del vespre, amb un seguit d'activitats "pensades perquè grans i petits gaudeixin al llarg de tot el dia, i fer, d'aquesta manera, un pas de gegant contra el càncer infantil, donant forma a la necessitat d'ajudar i aportar un gra de sorra a tots els familiars, amics, i companys que lluiten cada dia contra aquesta malaltia", segons han comunicat.

La iniciativa començarà amb un esmorzar solidari i comptarà amb activitats com una milla popular, jocs infantils, tallers, espectacle de màgia, dinar solidari, espectacles, teatre i música.

El projecte recaptarà donacions voluntàries, que es destinaran a l'Hospital Sant Joan de Déu.

Segons ha destacat la colla, 30 colles d'arreu del territori han confirmat la seva assistència: Colla Gegantera de Manlleu, Colla Gegantera de Parets del Vallès, Colla Gegantera de Vilanova del Camí, Colla Gegantera de la Selva del Camp, Colla Gegantera Escola Teresa Altet de Rubí, Colla Gegantera del Bisbalet d'Igualada, Colla Gegantera Les Franqueses, Geganters de Moja, Gegants Amics de Rubí, Gegants Lliça d'Amunt, Gegants Santa Eulàlia de Ronçana, Gegants d'Olesa de Bonesvalls, Gegants de Banyeres del Penedès, Gegants de Barberà del Vallès, Gegants de Begues, Gegants de Calafell, Gegants de Cantonigròs, Gegants de Centelles, Gegants de Girona, Gegants de Ripollet, Gegants de Rubí, Gegants de Sant Llorenç Savall, Gegants de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, Gegants de Taradell, Gegants de Vacarisses, Gegants de les Borges Blanques, Gegants del Clot, Gegants i Capgrossos de Trinitat Vella, Gegants i Grallers del Catllar, i Gegantó Príncep Independent de Capellades.

Un anys molt difícil
La colla explica que el 2021 va ser un any "extremadament difícil" per ells. Per l'aturada obligada per la pandèmia, però sobretot per la pèrdua de l'Ana, una membre de la xolla: "Sabem que no la tornarem a veure, però mai ens quedarà en l’oblit, doncs els seus somriures i alegria sempre perduraran en la nostra memòria", reflexionen.

Per això volen tirar endavant la trobada: "Som gegants i no podem quedar-nos de braços plegats, necessitem despertar de tots aquests mals, agafar compromís i tornar a ballar, ser el canvi que volem veure i apartar les pedres, reconstruir els pètals caiguts i fer entre tots una passa de gegant contra el càncer", diuen.

"Per l’Ana i per tots els valents i valentes de la colla que a dia d’avui segueixen en lluita, volem donar-vos costat, caminar amb vosaltres", conclouen.

Com col·laborar
Per col·laborar, es poden fer donacions a través de la web de la campanya de micromecenatge, quedant-se a dinar o comprant una samarreta.