Transport públic

La Generalitat inicia el procés d’integració tarifària de la Garrotxa a l’ATM de Girona

La directora general de Transports i Mobilitat, Mercè Rius, va anunciar-ne l’absoluta predisposició durant la reunió de la Taula de Mobilitat Comarcal

Mercè Rius, directora general de Transport i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya. | Martí Albesa.
per Xavier Borràs, Vall d'en Bas, Catalunya | 27 d'abril de 2022 a les 12:10 |
Aquest passat dilluns, en què es va fer balanç del transport públic a demanda de la Vall d'en Bas a Can Trona, tal com va avançar NacióGarrotxa també es va fer una reunió de la Taula de Mobilitat Comarcal amb la directora general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Mercè Rius, que –a requesta del conseller comarcal Jordi Güell– va anunciar l’absoluta predisposició del Govern a iniciar el procés d’integració tarifària de la Garrotxa a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Girona.

L'anunci de Mercè Rius va ser molt ben acollit pels representants de la Taula Comarcal de Mobilitat i suposa un salt qualitatiu per als ciutadans de la Garrotxa en l’àmbit del transport públic. La integració tarifària permet el desplaçament amb diferents mitjans de transport tot fent-ne servir el mateix títol i sense cost addicional dins de la zona geogràfica de validesa, així com fer els transbordaments més fàcils i barats mitjançant sistemes de validació que permetin la despenalització dels transbordaments.


A més a més, al sistema d’integració tarifària els preus estan orientats a donar avantatges als usuaris freqüents, amb què s'incentiva així l’ús del transport públic i, també, l’adquisició de títols de transport resulta més senzilla per als usuaris, ja que es disposa d’una àmplia xarxa de distribució i recàrrega a tota la zona on opera l’ATM de Girona.

Mercè Rius es va comprometre a assistir al proper Consell d’Alcaldies de la Garrotxa per a explicar als batlles els detalls de la proposta i el finançament del servei, que inclou, com en tots els municipis inclosos a l’àrea integració, una part de finançament local. 

 
Paral·lelament a aquesta integració a la demarcació de Girona, la Taula de Mobilitat Comarcal de la Garrotxa continua treballant, entre altres objectius, en la millora del transport públic intracomarcal (amb la millora i optimització de rutes i serveis) i en la futura integració tarifària de tot Catalunya.


El Consell Comarcal de la Garrotxa va constituir, fa uns mesos, la Taula de Mobilitat Comarcal de la Garrotxa, que està constituïda per onze membres, entre representants públics, un representant de l’empresa operadora del transport (Teisa) i un tècnic expert en mobilitat. Concretament, els responsables públics que conformen la Taula són el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach; el conseller de Mobilitat del Consell Comarcal, Jordi Güell; el gerent del Consell Comarcal, Sergi Martí; el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Olot, Agustí Arbós i els batlles dels municipis de Beuda, Bernat Sanz; de Mieres, Enric Domènech; de les Planes d’Hostoles, Eduard Llorà; de Sales de Llierca, Miquel Palomeras; i, de la Vall d’en Bas, Lluís Amat.

L’ordre del dia de la reunió de la Taula de Mobilitat va incloure, entre altres punts, les millores de mobilitat en l’àmbit turístic que, a partir dels projectes inclosos als plans de sostenibilitat turística, es pretenen assolir. En aquest punt, la consellera i presidenta de Turisme Garrotxa, Gemma Canalias, va explicar les accions previstes per tal de descongestionar de vehicles privats determinats espais naturals de la comarca amb una elevada freqüentació, així com crear espais d’aparcament per a ordenar el trànsit en punts concrets d’alt interès turístic i mantenir i ampliar el transport públic orientat a facilitar la mobilitat dels visitants, com el Bus dels Volcans.
 

 

Participació