​Arrenca el primer bicibús al Ripollès

La iniciativa, organitzada per l'AFA de l'Escola Joan Maragall de Ripoll, tindrà tres línies

Formació dels motors/voluntaris del bicibús de l'Escola Joan Maragall de Ripoll
Formació dels motors/voluntaris del bicibús de l'Escola Joan Maragall de Ripoll | AFA
Redacció
21 d'abril del 2022
El bicibús arriba al Ripollès. El projecte de mobilitat sostenible, consistent en anar en grup en bicicleta fins a l'escola, començarà el divendres 22 d'abril, coincidint amb el Dia de la Terra. Es tracta d'una iniciativa que va començar el 2020 a Vic i, dos anys després, s'ha escampat arreu del país –i de fora- mobilitzant centenars d'infants i d'adults voluntaris.

El primer bicibús del Ripollès l'organitza l'AFA de l'Escola Joan Maragall de Ripoll, amb amb la coordinació de Canvis en Cadena i el suport de l'Ajuntament de Ripoll i l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura.

Tindrà tres línies -barri de la carretera de Barcelona, barri de l'Estació i barri de la carretera d'Olot- i espera mobilitzar inicialment uns 25 infants i una desena d'adults voluntaris, els denominats motors. Tanmateix, s'espera que al llarg de les setmanes la xifra de participants augmenti progressivament.

Us deixem sis preguntes amb resposta sobre el bicibús de Ripoll:

Què és el bicibús?
Un petit projecte de mobilitat sostenible per anar plegats en bici cap a l'Escola Joan Maragall.

Qui l'organitza?
L'AFA de l'Escola Joan Maragall amb la coordinació de l'entitat Canvis en Cadena i el suport de l'Ajuntament de Ripoll i l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, i la col·laboració de l'Escola Joan Maragall.

Com funciona?
El bicibús té línies, parades i horaris de pas per tal d'arribar junts i puntuals a l'escola.
 

Mapa de les línies. Foto: AFA


Quines línies hi ha?
Caselles / Carretera de Barcelona (groga); Carretera d'Olot (lila); Barri de l'Estació (verda). La lila i la verda conflueixen a la Lira, parada que dona servei al Barri Vell i Sant Pere.

Cal acompanyar els infants?
No és obligatori. És recomanable que vagin acompanyats fins a 1r-2n. Igualment, interessa tenir persones adultes que facin de motors/voluntaris.

Com apuntar-se?
Per participar cal donar-se d'alta a l'app del bicibús, en aquest enllaç, i indicar la parada on els infants esperaran el bicibús.
 

Formació dels motors/voluntaris del bicibús de l'Escola Joan Maragall de Ripoll. Foto: AFA