Acaba la Setmana Santa i arriba el mal temps

S'apropa una nova setmana amb temperatures més baixes i una pertorbació mediterrània que portarà pluja a molts punts de Catalunya

El cel ben ennuvolat aquest migdia a Olot.
El cel ben ennuvolat aquest migdia a Olot. | Xavier Borràs.
NacióGirona
19 d'abril del 2022
El Servei Meteorològic de Catalunya preveu canvis en la pròxima setmana. S'aproximen dies amb temperatures una mica més baixes del que s'espera en aquesta època de l'any i una pertorbació mediterrània que arribarà dimecres i ens deixarà pluges a moltes zones de Catalunya.

Dilluns de Pasqua el temps ens donarà una treva, s'espera un dia tranquil, amb força sol i algun ruixat de tarda cap al Pirineu. Ara bé, la temperatura màxima ja serà una mica més baixa. Els canvis es començaran a notar a partir de dimarts, amb el pas d'una pertorbació que al matí ja pot portar precipitacions extenses i que a la tarda estarà restringida bàsicament a les comarques de l'interior.

Per dimecres, es preveuen pertorbacions al Mediterrani amb vents de llevant i precipitacions a molts punts de CatalunyaDijous continuarà el temporal, que pot ser fins i tot marítim en alguns trams del litoral, amb acumulacions de pluja que poden ser notables a trams de la costa. Hi haurà vent en alguns punts del litoral i prelitoral i la cota de neu se situarà entre els 1.600 i els 1.800 metres. De cara a divendres, la pertorbació mediterrània sembla que marxa i només tindríem restes d'inestabilitat cap al nord del país

Dissabte podríem tenir una nova pertorbació, que podria dur nous ruixats, però només a algunes zones de l'interior. Per diumenge, es preveu una jornada amb més estabilitat cap al sud, però encara amb alguns ruixats al Pirineu. Les temperatures començarien a enfilar-se de nou. 

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la fiabilitat del pronòstic és alta fins dimarts i a partir de dimecres serà més baixa a l'espera de veure l'abast de la pertorbació.