Institucions

El president Aragonès reivindica la potència industrial i el patrimoni de la Garrotxa

El cap de l'Executiu ha fet una visita institucional a la comarca i s’ha reunit amb els batlles de Santa Pau, Sant Joan les Fonts i Olot, on ha conegut l'Espai Cràter

per Xavier Borràs, Olot, Catalunya | 14 d'abril de 2022 a les 12:14 |
El president Aragonès, el batlle d'Olot i la resta d'autoritats a l'entrada de l'Espai Cràter. | Xavier Borràs.
Tal com ja va avançar ahir NacióGarrotxa, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet aquest dimecres la seva primera visita institucional a la comarca, on ha reivindicat la potència industrial de la Garrotxa, així com el seu patrimoni natural i artístic. El president, que ha estat acompanyat de la delegada territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, ha recordat el compromís de l’Executiu de treballar per la Catalunya sencera.

Al matí, el president Aragonès ha visitat el municipi de Santa Pau, ha firmat el llibre d'honor del Consistori i s'ha reunit amb el batlle, Josep Companys, i altres responsables locals. El cap de l'Executiu, que ha fet una passejada pel nucli antic, ha posat en valor el paisatge i el patrimoni històric i arquitectònic del municipi, així com el compromís de la ciutadania.

 
El president ha continuat la seva visita a la Garrotxa a Sant Joan les Fonts, on ha visitat l'Ajuntament, ha firmat el llibre d'honor i s'ha reunit amb la batllessa, Maria Vidal, i membres del consistori.


Al mateix municipi, també, ha visitat les instal·lacions d'Ecopack Fluvià, empresa familiar dedicada a la fabricació d'envasos amb materials diversos, que fa una aposta especial per a la reutilització i la sostenibilitat. El president ha aprofitat aquesta visita per a reivindicar la "potència industrial" de la comarca, que és "font de riquesa i prosperitat".
 

El president i la comitiva a la Sala Magma d'Espai Cràter. Foto: Xavier Borràs.


Olot ha estat l’última parada de la jornada. El president Aragonès, que ha firmat el llibre d’honor de l’Ajuntament, ha destacat la "diversitat econòmica" de la ciutat, capital de comarca volcànica, i el patrimoni artístic, "referència per a Catalunya", i ha apel·lat a la unitat institucional i social per als reptes compartits del país.

El cap de l’Executiu, que ha mantingut una trobada privada amb el batlle, Pep Berga, i diversos membres del consistori, també ha estat a les instal·lacions de l'Espai Cràter, centre expositiu sobre vulcanologia, que va obrir les portes el passat 11 de març. A l'entrada, on venia acompanyat, entre d'altres, pel president de la Diputació, Miquel Noguer, i pel del Consell Comarcal, Santi Reixach, el batlle d'Olot li ha aclarit al president Aragonès que no havien inaugurat el centre del vulcanisme garrotxí perquè "no és època d'inauguracions", com es pot veure al vídeo d'aquí sota. A l'interior Aragonès i tota la comitiva han escoltat amb atenció les explicacions del director d'Espai Cràter, Xevi Collell.


 

 

Participació