«El Montseny desaparegut»: un nou llibre d'Andreu Pujol amb un recull inèdit de 350 imatges

Els lectors hi trobaran un territori amb una gent encara ben arrelada a la terra, al bosc i a les tradicions

Andreu Pujol, autor del llibre «El Montseny desaparegut».
Andreu Pujol, autor del llibre «El Montseny desaparegut». | Andreu Pujol (cedida).
NacióGirona
04 d'abril del 2022
Actualitzat a les 12:10h
Andreu Pujol i Mas, veí de Breda, acaba de publicar un nou llibre El Montseny desaparegut (Ed. Efadós), emmarcat a la col·lecció Catalunya Desapareguda. Es tracta d'una de les novetats d'aquest Sant Jordi 2022 i recull 350 imatges inèdites del Montseny.

Se sap que el Montseny és un dels paisatges muntanyosos més emblemàtics i simbòlics del país. En aquest recull d'imatges antigues els lectors hi trobaran un territori amb una gent encara ben arrelada a la terra, al bosc i a les tradicions. Al mateix temps, es tracta d'un massís que, per la seva proximitat a la ciutat, va ser descobert d'una manera primerenca per excursionistes i burgesos estiuejants, aquí també fotografiats.

Aquests marcats contrastos eren especialment vius en el període que hi ha retratat en el present volum, entre finals del segle XIX i la primera meitat del segle XX, etapa sacsejada per profundíssimes transformacions socials.

Andreu Pujol és autor de diversos llibres, entre els qual 101 anècdotes del Montseny, publicat el juny de l'any passat també per l'Editorial Efadós, amb una gran riquesa d'imatges que serveix per fer un tomb i endinsar-se en un teritori ple de contrastos.